Gündem

PAZAR TEZGAHLARI RENKLENDİ

Yazın sıcaklığıyla birlikte kırmızı meyveler de tezgahlardaki yerlerini aldılar. Kilosu 5 liraya kadar düşen çilek, en çok satılan meyvelerden olurken, karpuzun iyisinin de nasıl anlaşılacağını pazarcılar anlattı.

Yaz sıcaklıkları artmaya devam ederken, yaz meyveleri de damakları tatlandırıyor. Çilek, erik, karpuz gibi meyvelerin yanı sıra havuç, domates, biber gibi sebzelerle de tezgahlar renklendi. Sıcak günlerde et yemekleri değil de zeytinyağlı yemekleri sevenlerin vazgeçemediği taze fasulyeler tezgaha çıkmaya başladı. Dalından koparılıp gelen taze fasulyelerin kilosu 4 liradan satılırken, ilerleyen günlerde fiyatların düşmesi bekleniyor. Pazarda indirimler ise aralıksız devam ediyor.

Naciye Şen: Uzun bir  kışın ardından yaz geldi. Çilek, karpuz satışa çıktı. Kendi bahçemizden getirdiğimiz ürünlerimizle biz de pazardayız. Fiyatlarımız her zamanki gibi çok uygun. Domatesin kilosu 1,5 lira, biber 2 liradan başlıyor. Ayrıca Çilek 5 TL olurken Karpuzun kilosu da 1 liraya kadar düştü. Süper marketlerde fiyatların çok daha yüksek olduğunu görüyorum. Vatandaşlarımızın hala neden oralardan alışveriş yaptıklarını ise anlamış değilim. En taze sebze ve meyveyi yemek için tüm Balıkesirlileri semt pazarlarına davet ediyorum. ‘Haydi Balıkesirliler Alışveriş İçin Semt Pazarlarını Seçin’ diyorum.

Halil Ortaçcı: Semt pazarlarımıza canlılık geldi. Çilekler, erikler, yeni dünya ve karpuz birbirinden lezzetli olarak satışa çıktı. ‘Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası tarafından başlatılan ‘Haydi Balıkesir Alışveriş İçin Semt Pazarını Seçin’ kampanyasından sonra satışlarımız da iyice arttı. Artık vatandaşlarımız süper marketlere gitmek yerine semt pazarlarına geliyorlar. Bu durum da çok sevindirici. Artık kendi vatandaşımızın da üreticisine sahip çıkması gerekiyor. Marketlerde derin dondurucularda kalan sebze ve meyvelerin fiyatları da çok yüksek. Oysa pazarda günlük ve taze ürünler çok uygun fiyatlara satılıyor. O yüzden vatandaşımızın biraz daha özverili olmasını istiyorum.

Naciye Eren: Pazarda fiyatlarımız çok düşük. Birkaç yıl önceki fiyatlarımız ufak da oynasa aynen devam ediyor. Biz vatandaşlarımızın semt pazarlarından alışveriş yapmalarını istiyoruz. Üreticiye, köylüye ne kadar destek olunursa o kadar iyi çalışmalar yapılır. Üretim artar. Ekonomiye de can gelir. Köyde sütler artık para yapmıyor. Yem fiyatları çok yüksek. Bu şartlar altında üretim de yapamıyoruz. O yüzden semt pazarlarından alışveriş yapmak çok önemli. Ben bu konuda vatandaşımıza çağrı yapmak istiyorum.

Ahmet Karlık: Semt pazarlarında fiyatlarımız çok düşük. Ramazan ve bayram derken fiyatlar da iyice düştü. Vatandaşımız sofrasını mükellef bir biçimde kurabilsin diye biz fiyatlarımızı düşürüyoruz. Süper marketten alışveriş yapan vatandaş ambalajlı, taze olup olmadığını bile bilmediği sebze ve meyveye bir sürü para veriyor ama semt pazarını tercih edenler en güzel ürünleri çok uygun fiyatlarla satın alıyorlar. Bunun için biz semt pazarından alışveriş yapılmasını önemsiyoruz.

Ayşenur Köse: Semt pazarlarından alışveriş yapmak çok önemli. Çünkü süper marketlere gidip yüksek fiyatlarla alışveriş yapmaktansa vatandaşlarımız semt pazarlarına giderek en doğal ürünleri çok uygun fiyatlara alabilirler. O yüzden ben vatandaşlarımızın pazarlara gelmesini istiyorum. Fiyatlarımız çok uygun. Çileğin kilosu 5 lira, Erik 5 liradan başlıyor. Domates ve biberin kilosu ise 1,5 liradan başlıyor. Yazın en tercih edilen sebzesi olan taze fasulyenin kilosu ise 4 liradan başlıyor. Ali Osman Ata

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu