GündemSiyaset

POMPALI TÜFEKLE PARTİ BİNASINA ATEŞ ETTİLER

Balıkesir’de CHP Karesi İlçe Başkanlığının binasına silahlı saldırıda bulunuldu. Pompalı tüfekle yapılan saldırının faili ya da failleri ise aranıyor.

Alınan bilgiye göre, olay önceki gece gerçekleşti. Şehrin en işlek merkezlerinden olan Kızılay Caddesi’nde CHP Karesi İlçe Başkanlığının binasına dışarıdan kimliği belirsiz kişi veya kişilerce pompalı tüfekle saldırıda bulunuldu. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken polis kaçan şüphelileri arıyor. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, “Parti binamıza yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu saldırıyı yapanlar umarım bir an önce yakalanarak hak ettikleri cezaları alırlar” dedi.

SALDIRIYA TEPKİLER!
İl Başkanı Serkan Sarı
CHP İl Başkanı Serkan Sarı, partisinin Karesi ilçe Başkanlığına yapılan saldırı ile ilgili olarak gerekli araştırma ve soruşturma şu anda devam ettiğini bildirdi. Yapılan soruşturmanın sonucunu en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını belirten Sarı, “Her ne koşulda olursa olsun ilçe başkanlığımıza bir mermi isabet etmiştir ve bunun failleri en kısa zamanda yakalanarak yargı karşısına çıkmalıdır. Bu yapılan saldırıyı kınıyorum. Başta Karesi ilçe başkanlığımız olmak üzere tüm Cumhuriyet Halk Partisi ailemize geçmiş olsun diliyorum” dedi.

 

Milletvekili Mehmet Tüm
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de partisine yapılan saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. Mehmet Tüm, “CHP Karesi İlçe Başkanlığı binasına yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıya ilişkin soruşturmalar devam etmektedir; ancak ne olursa olsun, başkanlığımıza bir kurşun isabet etmiştir. Bu saldırının failleri bir an önce bulunmalıdır. Konunun yakından takipçisi olacağım. Partimize ve Karesi ilçe örgütümüze geçmiş olsun diliyorum” dedi.

 

PARTİYİ AÇINCA ŞOK OLDULAR!
Saldırının yaşandığı geceyle ilgili herhangi bir bilgi alınamazken, olay partililerin Pazar günü parti binasını açmaya gittiklerinde ortaya çıktı. Saçmalar parti binasının duvarına ve camına isabet etti. Şoka uğrayan partililer silahlı saldırı olayının anlaşılması üzerine hemen polisi aradı. Olay yerine sevk edilen emniyet güçleri detaylı incelemelerde bulundu. CHP Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın, Kızılay Caddesi gibi işlek bir merkezde parti binalarına yapılan silahlı saldırıdan polisin haberdar olmamasına şaşırdığını belirterek tepki gösterdi. Yalçın, parti binalarına yaklaşık 50 metre mesafede AK Parti İl teşkilatı binasının olduğunu burada polis ekiplerinin sürekli nöbet tuttuğunu, ayrıca Saat Kulesi yanındaki polis merkezinin de 150 metre mesafede olduğunu hatırlatarak bu halde parti binasına ateş edildiğini, bunu yapanların yakalanıp hesap vermesi gerektiğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu