Gündemİlçe Haberleri

RAMAZAN DEĞERLERİYLE YAŞIYOR

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Muhtarlar Derneği’nde Ramazan ayı boyunca davul çalacak davulcularla bir araya gelerek tanıtıcı kimlik kartlarını dağıttı.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Muhtarlar Derneği’nde Ramazan ayı boyunca Ramazan’ın kültürü ve değerini yaşatarak davul çalacak davulcularla bir araya gelerek tanıtıcı kimlik kartlarını dağıttı.Belediyenin haberine göre Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Aygül’ün hazır bulunduğu toplantıda ilk olarak söz alan Karesi Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Aygül, “Rahmet ayı olan Ramazan’a rabbim bizleri eriştirdi. İnşallah layıkıyla idrak etmeyi bizlere nasip eder. Karesi Belediyesi’yle birlikte yapmış olduğumuz çalışmada Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz Ramazan’da davul çalma vazifesini bizlere vermiştir.

Bizde bunu layıkıyla yerine getirip Başkanımızla birlikte Ramazan davulcusu arkadaşlarımızı sizlerin vesilesiyle Balıkesir halkına duyurmuş olacağız” dedi.

BİZ KÜLTÜRE ÖNEM VEREN ŞEHİRİZ

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz yaptığı konuşmada: “Biz kültürüne önem veren bir şehiriz. Yerel yöneticiler olarak Ramazan davulu geleneğimizin devamı için her şeyi daha önceden planladığımız gibi burada da Karesi Muhtarlar Derneğimizle davulcularımız güzel bir anlaşma çerçevesi içerisinde resmi müsaadelerini de vererek uyum içerisinde çalışacağız.

İlgili Makaleler

Biliyoruz, Ramazan ayı içerisinde üniversite sınavları var, farklı öğrencilerimizin hassasiyetleri var, o günleri de dikkate alarak hem geleneklerimizi yaşatıp hem de modern hayatın kurallarına da uyarak öğrencilerimizin çalışmalarını negatif yönde etkileyecek bir şeye mazeret vermeyecek şekilde muhtarlarımızın her şeyi planlı ve düzenli bir şekilde yaparak Ramazan ayında davul geleneğimizin devamı için takipçisi olacaklarından eminiz. Ben tüm davulcu arkadaşlara sağlık ve sıhhat diliyorum. Çünkü gerçekten güzel ve tarihi bir görevin devamlılığını sağlıyorlar. Allah onlardan razı olsun, şehrimizde huzurlu, mutlu bir Ramazan ayı geçirmek dileğiyle hayırlı olsun”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu