GündemEğitim

REHBERLİK ODALARINDA TİTİZ ÇALIŞMA

Okullardaki rehberlik odalarında yürütülen rehberlik hizmeti işin titiz bir çalışma sergileniyor. Önümüzdeki 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında sorunsuz ve rehberlik hizmetlerinin daha kaliteli sunulabilmesi adına yapılan çalışmalar sürüyor.

YERLEŞTİRMEDE DOĞRU TERCİH ÖNEMLİ

Yerleştirme takviminin açıklanmasıyla birlikte kayıt yaptıracak öğrencilerin ve velilerin telaşı başladı. Doğru karar için rehberlik hizmeti öne çıktı. Öğrencilerin yaşamında önemli bir adım olan doğru tercih için titiz bir çalışmanın yapıldığı belirtildi. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız önceki gün Altıeylül İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aşık, Şube Müdürleri Fahri Acar ve Ferhan Şahin’in de eşlik ettiği ziyarette Yarış Ortaokulu Müdürü Orhan Aydın’la görüştü. Okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, rehberlik odalarını da gezerek öğrenci ve velilerle bir süre görüştü. Rehberlik çalışmalarını titizlikle gerçekleştiren öğretmenlerle bir araya gelen İl Millî Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, yapılan çalışmanın yerleştirme sürecinde çok önemli olduğunu söyledi.

ÖNCELİĞİMİZ ÖNCE ÖĞRENCİ

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız: “Her zaman önceliğimiz öğrencilerimiz. Gençler bizim geleceğimiz. Biliyoruz ki onların doğru yönlendirilmeleri, kendi istekleri ve ailelerin istekleri ortak akıl ve seviyeye göre verilebilecek bir karardır. Bizler, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize yerleştirme sürecinde destek olmak, velilerimizin zihinlerinde oluşan sorulara en hızlı şekilde cevap vermek ve yanlış bilgilendirmeyi ortadan kaldırmak adına danışmanlık hizmeti çalışmamızı başlattık. Emeği geçen okul müdürlerimize ve rehber öğretmenlerimize teşekkür ediyor; tercih döneminin tüm öğrenci ve velilerimiz için hayırlı olmasını; her şeyin gönüllerince sonuçlanmasını temenni ediyorum.” dedi. Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu