GündemÇocukça

RENK RENK ÇOCUKLARIN SEVİMLİ DOSTLARI

Renk Renk Gündüz Bakımevi ve Anaokulu’nun minik öğrencileri, sevimli hayvan dostlarından en sevdiklerini ‘ÇOCUKÇA’ sayfamızda anlattılar. Evcil hayvanlarından bahseden minikler, sevimli dostlarımızın maceralarını da paylaştılar.

Plevne Mahallesi’nde  çocukların severek gittiği, rengarenk bahçesi ve oyuncaklarıyla birlikte öğrencilerine renkli dünyalar sunan Renk Renk Gündüz Bakımevi ve Anaokulu’na konuk oldu. Birbirinden akıllı sevimli çocuklarımız ile konuşurken onların en sevdikleri renkleri de öğrendik. ‘Renk Renk Ben de Seçtim Bir Renk’ diyen güzel çocuklarımız en sevdikleri renkleri ‘Çocukça’ sayfamızda anlattılar. Sevimli hayvan dostlarımızı da unutmayan çocuklarımız, en sevdikleri hayvanları anlattılar. Özellikle sokakta yaşayan ve yemek bulmakta güçlük çeken sessiz dostlarımız için her evin önüne bir kap su ve bir kap mama bırakılması gerektiğini söyleyen minikler, duyarlılıklarıyla da örnek oldular.

Ayaz: Ben turuncu, açık mavi ve sarı rengi çok seviyorum. Ayrıca hayvanları da çok seviyorum. Özellikle çitayı çok seviyorum. Çünkü çok hızlı koşturuyor. Bneim de ilgimi çekiyor. Hayvan dostlarımıza su ve yemek vermeliyiz. Onlarla ilgilenmeliyiz. Onlara sevgimizi de göstermeliyiz. O zaman çok mutlu oluruz.

Elif: Pembe ile kırmızı rengi çok seviyorum. En çok da zebrayı seviyorum. Zebra daha ilginç geliyor. Boyu da çok uzun. Bende evimde balık besliyorum. Balıklarımı çok seviyorum.

Öykü: Ben renklerin hepsini çok seviyorum. Kırmızı, mavi, yeşil, pembe ve daha pek çok rengi çok seviyorum. Ayrıca hayvanlara da iyi davranmalıyız. Mesela ben kediyi çok seviyorum. Özellikle yavru kedileri çok seviyorum.

Ceyda: Ben mor rengi çok seviyorum.  Ayrıca kedileri de çok seviyorum. Çünkü onlar çok sevimli oluyorlar.

Eymen: Ben kırmızı rengi çok seviyorum. Ayrıca mavi renk çok güzel. Ben tüm hayvanları çok seviyorum. Hepsi birbirinden özel ve biz de onları çok sevmeli hep korumalıyız.

Cemre: En sevdiğim renk kırmızı. Kırmızı rengi çok seviyorum. Açık yeşil, koyu mavi, turuncu ve mor rengi de çok seviyorum.  Çok büyük ayıları da çok seviyorum ben. Onun çizgi filmleri de var. Çok güzel. Bir de ejderhayı seviyorum. Ejderha da böyle yangın çıkarıyor ağzından.

Selim: Ben dinozorları çok seviyorum. Kocaman büyük ve çok güzeller. Renklerden ise kırmızıyı çok seviyorum. Kırmızı renk diğer renklere göre çok daha güzel bence.

Efe: Ben aslanı çok seviyorum. Aslan ormanlar kralıdır. Onun için de diğer hayvanlar hep onun dediğini yapar. Bir de kırmızı renk çok güzel.

Esila: Ben en çok dinozoru çok seviyorum. Erkeklerin en çok oynadıkları oyuncaklar da hep dinozor oluyor. Dinozor eski dönemlerde yaşıyordu. Ben kırmızı rengi de çok seviyorum.

Şevval: Ben tüm hayvanları çok seviyorum ama kediler de çok tatlı oluyorlar. Onlara yardım etmek için mama ve su vermeliyiz. Onları çok sevmeliyiz. Benim de en sevdiğim renk mavi.

Emirhan: Ben tüm canlı dostlarımızı seviyorum ama yılanı da çok seviyorum. Sevimli oluyor.

Umut Efe: Benim en çok sevdiğim renk mavi. Neredeyse tüm hayvanları da çok seviyorum. Onlara sevgimizi göstermeliyiz. Mama ve sularını da vermeliyiz.

Ömer Faruk: Ben açık yeşil rengini çok seviyorum. Resim yaparken de açık yeşil renkleri kullanıyorum. Ben bütün hayvanları çok seviyorum. Yılanı da çok seviyorum. En sadık hayvandır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu