GündemDünyadan Haberler

Ressam Devrim Erbil’e Beyoğlu Nişanı Verildi

Türk resim sanatına yaptığı katkı ve hizmetlerden dolayı ünlü ressam Devrim Erbil’e “Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı” verildi.

Ünlü ressam Devrim Erbil’in “İstanbul- Şiirsel Bir Yorum” resim sergisi Beyoğlu Belediye Başkanlık Binasında düzenlenen açılış töreni ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, ünlü ressam Devrim Erbil, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergi salonuna gelen Devrim Erbil, Başkan Demircan’la birlikte sergiyi gezdiler. Ardından ressam Erbil’in hayatının anlatıldığı video gösterimi ile başlayan tören protokol konuşmaları ile devam etti. Beyoğlu Belediye Meclisinin aldığı karar ile ikinci kez Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı’nı Başkan Demircan ünlü ressam Devrim Erbil’e takdim etti. Devrim Erbil’in şiirsel bir yorumla anlattığı İstanbul soyutlamalarının yer aldığı “İstanbul- Şiirsel Bir Yorum” resim sergisinde katılımcılara sergide yer alan resimlerin bulunduğu kitap hediye edildi.

“Resimleri ile kültür mirasımızı yaşatıyor”

Ünlü ressam Devrim Erbil’in resimleri karşısında çok etkilendiğini vurgulayan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu ilçesinde belediye başkanlığı görevini yapan kim olsa birinci vazifesi tarihi mirası korumak olduğu kesindir. Ara Güler çektiği fotoğraflar ile nasıl tarihi mirası korudu ise Devrim Erbil hocamız da resimleri ile kültür mirasımızı yaşatıyor” şeklinde ifadeler kullandı.
“Yeni bir enerji ile daha birçok iş yapacağım”
Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı’nın kendisine yeni bir heyecan kattığını dile getiren ressam Devrim Erbil’in, “Ben heyecanımı sizlerin bu sevgisinden, beni bu törende yalnız bırakmamanızdan alıyorum. Yeni bir enerji ile daha birçok iş yapacağım. Daha hızım kesilmedi kendimi artık daha çok enerjik hissediyorum ” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu