GündemDünyadan HaberlerEğitim

ROBOTİKLER YEDİİKLİM’DE

Yediiklim Kolejinde Balıkesir’in İlk Robotik Yarışması Yapıldı. Balıkesir Yediiklim Koleji Balıkesir’in ilk robotik yarışmasını Balıkesir’deki ilkokul, ortaokul ve liselerin katılımı ile gerçekleştirdi.

HEYECANLI YARIŞMA

Balıkesir Yediiklim Koleji Kampüsünde yapılan yarışmaya aralarında Balıkesir Şehit Turgut Solak Fen Lisesi, Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi, 100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sındırgı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yarış Ortaokulu, Albay Tayyar – Nuran Oğuz İlkokulu ve Balıkesir Yediiklim Koleji’ninde olduğu 20’en fazla robot katıldı.

İLK ROBOTİK YARIŞMA

Yarışmalar Mini Sumo ve Çizgi İzleyen Robot kategorilerinde yapıldı. Balıkesir Yediiklim Koleji kurucularından olan Bilgisayar Mühendisi Çağrı Yılmaz öcülüğünde Balıkesir Yediiklim Koleji Robotik Klübü tarafından düzenlenen etkinliğe Balıkesir Üniversitesi IEEE Külübü örğencileri de hakemlik yaparak destek oldular. Balıkesir Yediiklim Kurucularından Çağrı Yılmaz yaptığı açıklamada amacımız öğrencilere robotik kodlama ve teknolojiyi sevirmek, sadece teknolojiyi kullanan değil aynı zamanda üreten nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz, Balıkesir’in ilk robotik yarışmasını okulumuzda düzenledik, bu alandaki çalışmalarımıza devam edeceğiz dedi.

ÖĞRENCİLE’DEN SOSYAL ÇALIŞMA

Balıkesir Yediiklim Koleji 2017-2018 öğretim yılında kuruldu. Kurucularının tamamı eğitimci kişilerden oluşan Yediiklim Koleji, anaokulu, ilkokul ve ortaokul olarak eğitim veriyor. Kurulduğu ilk yılda kaliteli eğitimi ve deneyimli öğretmen kadrosu ile dikkatleri üzerine çeken Yediiklim Koleji akademik eğitime verdiğie önem ve sosyal alanda yaptığı etkinlikler ile başarılı ve soyal bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu