Gündem

SAĞLIK HİZMETLERİ EKİP İŞİDİR

Balıkesir Sağlık Sen Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi Sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğunu belirtti. “Ülkemizde sağlık hizmetleri sunumunda hiç şüphesiz farklı meslek mensubu olan tüm sağlık çalışanlarımızın üstün gayreti ve fedakarlığı söz konusudur. Unutulmaması gereken en önemli husus elbette sağlık hizmetlerinin bir ekip işi olduğu gerçeğidir.” dedi.

Çelebi, “ Kısaca ve özetle ifade etmek gerekirse halihazırda hekimlerimize yönelik vaat edilen 3 katı 5 katı 10 katı gibi yapılacak döner sermaye artışlarının henüz kaynağı konusunda bile tereddütler söz konusuyken diğer sağlık çalışanlarımızın yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gibi konular öncelikli talebimizdir.”

Çelebi yaptığı açıklamada “ başta döner sermaye başlığı altında ve dahası diğer tüm alanlarda yapılacak iyileştirmeler ve düzenlemelerin yalnızca bir meslek örgütünü kapsamasının ifade edilmesi kabul edilemez. Sağlık alanında gece gündüz demeden hekimden hemşireye, laboranttan paramediğe, idari hizmetlerde görev alan memur arkadaşlarımızdan hizmetli kadrosundaki tüm çalışanlarımızla biz bir ekibiz. Dolayısıyla sağlık çalışanları içerisindeki yalnızca bir meslek grubuna ilişkin pozitif mesajlar içeren beyanatlar vermek yeterli olamaz.

Aynı şekilde diğer tüm branşlardaki ve kadrolardaki sağlık çalışanlarımız için onları da kapsadığına emin olduğumuz herkesi motive eden beyanatların verilmesi son derece doğru bir yaklaşım olacaktır.” dedi. Çelebi, “ Kısaca ve özetle ifade etmek gerekirse halihazırda hekimlerimize yönelik vaat edilen 3 katı 5 katı 10 katı gibi yapılacak döner sermaye artışlarının henüz kaynağı konusunda bile tereddütler söz konusuyken diğer sağlık çalışanlarımızın yıpranma payı ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması gibi konular öncelikli talebimizdir.” ifadelerine yerdi. Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu