GündemÖzel Haberler

SAĞLIK İÇİN ATAN KALPLER

Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi İlyas Yıldıran, organ naklinde Türkiye 1.’si olduklarını söylerken, yeni açılan obezite bölümünde Avrupa standartlarında hizmet verileceğini belirtti. Sağlıkta şiddetin son bulması için alınacak önlemlerden bahseden Yıldıran, MERHABA’ya konuştu.

Organ ve doku nakli konusunda Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Balıkesir Devlet Hastanesi’ne yeni bir bölüm daha açıldı. Balıkesir Devlet Hastanesi’nde hizmete girecek olan Obezite Merkezi’nde Beden Kitle İndeksi 30’dan büyük olan bireyler sağlık hizmeti alacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi İlyas Yıldıran, böyle bir merkezin Balıkesir’de ilk kez hayata geçirildiğini belirtti.

‘’6 UZMAN HEKİM 54 HAFTA TAKİPTE’’

Açılan Obezite Merkezi’nde Beden Kitle İndeksi 30’dan büyük olan bireylerin hizmet alacağını söyleyen Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi İlyas Yıldıran, ‘’Sağlık Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu, altı modülden oluşan ve yaklaşık 54 hafta süren, Obezite programına dahil edilecekler bu programda Dahiliye, Genel Cerrahi, Kardiyoloji, Psikiyatri, Fizik Tedavi ve Radyoloji uzman hekimleri tarafından her türlü tetkik ve takipler yapılacak. Bunun sonucunda obeziteye eşlik eden hastalıklar varsa bunlar için de önlem alınacak ve destek sağlanacak. Aynı zamanda eğitimler, grup terapileri, egzersiz seansları gibi farklı aktivitelerle hem hastaların sağlıklı bir yaşam için fazla kilolarından kurtulması sağlanacak hem de kaliteli ve eğlenceli vakit geçirme imkanları olacak’’ ifadelerini kullandı.

‘’TÜRKİYE 1.SİYİZ’’

Organ bağışı konusunda Balıkesir Devlet Hastanesi olarak Türkiye birincisi olduklarını söyleyen Başhekim Yıldıran şu ifadeleri kullandı, ‘’Organ bağışı konusunda ciddi bir farkındalık yarattık. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlılar. En fazla organ bağışı yapılması noktasında Balıkesir Devlet Hastanesi olarak Türkiye 1.’si olduk. Bu bizi çok mutlu etti. Başkalarına hayat olmak adına fedakarlıkta bulunan duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz’’

NASIL KIYARSINIZ?

Sağlıkta şiddetin bir an önce son bulması gerektiğini söyleyen Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi İlyas Yıldıran, ‘’Sağlıkta şiddeti ne yazık ki her gün yaşıyoruz. Sözlü ve fiziksel olan bu saldırıların bir an evvel bitmesini istiyoruz. Sağlık çalışanları her türlü fedakarlıkları yaparak, insanları severek bu mesleğe başlıyorlar. Sonra uygulanan şiddet neticesinde mesleklerinden sıkılıyorlar. Tedirgin bir şekilde mesleklerine devam ediyorlar. Bu çok üzücü. Sağlıkta şiddeti önlemek istiyoruz. Vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu