Gündem

SAĞLIKÇILARIN EYLEMİ BAŞLADI

Tabip Odası Başkanı Şahin Cılız, “Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları olarak bugünden itibaren sağlıkta şiddete karşı eylem programını başlatıyoruz. Bu doğrultuda, yedi gün sürecek “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum” temalı nöbet eylemlerini başlatıyoruz”dedi.

Balıkesir Tabip Odası hekimleri sağlıkta şiddet konusunda Şehir hastanesinde bir basın açıklaması yaptı. Hekimler akşam saatlerine doğru AHP ‘da toplu nöbet tutma etkinliği ile de sağlıkta şiddet yasasına dikkat çekti. Sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek amacıyla Tabip Odası tarafından bugüne kadar verilen önerilerin hiçe alındığını ifade eden Başkan Cılız, “Biz hekimler buna tahammül etmeyeceğiz! Bunu kabul etmeyeceğiz! Sağlıkta Şiddet Yasası’nın hemen şimdi çıkarılmasını istiyoruz.”dedi. Bugüne kadar yaşamına son verilen sağlık çalışanlarına borçlusunuz diyen Cılız, “Türk Tabipleri Birliği ve tabip odaları olarak bugünden itibaren sağlıkta şiddete karşı eylem programını başlatıyoruz. Bu doğrultuda, yedi gün sürecek “Sağlıkta Şiddet Yasasını İstiyorum” temalı nöbet eylemlerini başlatıyoruz. Tüm Türkiye çapında, kentlerin bilinen alanlarında, parklarında 18.00-20.00 saatleri arasında en geniş katılımla bu nöbet eylemlerini gerçekleştireceğiz.” Dedi

17 EKİMDE TTB’DE BULUŞMA SAĞLANACAK

“17 Ekim 2018 günü de tüm tabip odası başkanlarımızla “Türk Tabipleri Birliği’nin Sağlıkta Şiddete Karşı Bildirgesi”ni kamuoyuyla paylaşmak; Türkiye Büyük Millet Başkanı ve Sağlık Bakanı ile görüşmek üzere saat 10.00’da TTB’de buluşacağız.Türk Tabipleri Birliği’nin ve tabip odalarımızın aklı ve yüreği hekimlerin üstündedir. Hekimlere yönelen şiddet insanlık ve hekimlik değerlerine yönelmiştir. Bunu kesinlikle kabul etmeyeceğiz. Sağlıkta Şiddet Yasası çıkarılıncaya ve sağlık alanındaki şiddet önleninceye kadar mücadelemize devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu