GündemÇocukçaEğitim

SAĞLIKLI DİŞLER MUTLU GÜLÜŞLER

Sevgili çocuklar bugün ‘’ÇOCUKÇA’’ sayfamızda çok eğlenceli bir konu işledik. Namık Kemal İlkokulu 1-B sınıfı öğrencileri sizlere diş fırçalarken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattılar. Hijyen konusuna oldukça önem veren arkadaşlarınızla eğlenceli bir sohbete hazır mısınız bakalım…

Namık Kemal İlkokulu’nun merkezi bir konumda bulunması nedeniyle neredeyse tüm etkinliklere katılım sağladığını ve birbirinden harika öğrencileri olduğunu belirten Okul Müdürü Veysel Yakın, öğrencilere bol bol kitap okumalarını da öğütledi. Kitap okumanın faydalarının saymakla bitmeyeceğini söyleyen Okul Müdürü Veysel Yakın, okullarında kitap okumaya çok önem verdiklerini dile getirdi.

DİŞLERİMİZİ NASIL FIRÇALIYORUZ?

Namık Kemal İlkokulu 1-B sınıfı öğrencileri, Öğretmenleri Hasbi Çetin ile beraber diş fırçalama kuralları ve hijyen ile ilgili oldukça verimli bir ders işlediler. Dişlerini her gün en az iki kere fırçaladıklarını söyleyen minikler ‘’ÇOCUKÇA’’ sayfamızda bilgilerini, siz sevgili arkadaşlarıyla paylaştılar.

Yağmur Kılıç: Dişlerimizi sabah ve akşam olmak üzere hergün düzenli olarak fırçalamalıyız. Dişlerimizi fırçalarsak daha sağlıklı ve güzel dişlerimiz olur. Biz de güzelce gülümseyebiliriz. Ben tüm arkadaşlarımızın dişlerini düzenli aralıklarla fırçalamasını öneriyorum.

Kıvanç Kayalar: Dişlerimizi mutlaka fırçalamalıyız. Dişlerimizi günde iki defa sabah ve akşam fırçalarsak dişlerimiz daha sağlıklı olur. Bu arada şeker ve abur cuburları da çok fazla tüketmemeliyiz. Çünkü şekerler de dişlerimizin çürümesine neden olabilir.

Arda Karagöz: Kişisel hijyen kurallarına önem vermeliyiz. Mesela ellerimizi sık sık yıkamalıyız. Yemekten önce ve sonra mutlaka ellerimizi yıkamalıyız. Ayrıca dişlerimizi de günde iki defa sabah ve akşam fırçalamalıyız. Diş fırçamıza diş macununu nohut büyüklüğünde koymalıyız.

Mert Gökçeev: Ellerimizi yemekten önce ve yemekten sonra mutlaka yıkamalıyız. Aynı zamanda dişlerimizi de yemeten sonra mutlaka fırçalamalıyız. Dişlerimizi çürütecek asitli içecekler ve ya çikolata, şeker gibi abur cuburlar yememeliyiz. Bunlara dikkat edersek sağlıklı dişlerimiz olur.

İpek Baybu: Dişlerimiz bizim için çok önemli. Dişlerimize ne kadar iyi bakarsak o kadar sağlıklı olur. Dişlerimizi mutlaka belirli sürelerde yıkamalıyız.

İrem Maden: Hijyen kuralları çok önemlidir. Elimizi sık sık yıkamalıyız. Dişlerimizi ise günde iki kere fırçalamalıyız. Diş fırçamıza nohut büyüklüğünde diş macunu koymalıyız. O zaten dişlerimizi pırıl pırıl yapar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu