GündemÖzel Haberler

SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNÜNE NASIL GEÇİLİR?

Türk Sağlık-Sen, Şube Başkanı Musa Bilal, son dönemde sağlıkta şiddetin hızla arttığını söylerken, cezaların ise hafif kaldığını belirtti. Sendika çalışmalarından da bahseden Bilal, MERHABA’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şube Başkanı Musa Bilal 23 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen 5. Olağan genel kurulda görevi devraldığını ve o günden bu yana çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğünü belirtti. Göreve geldiği 5 aylık yetki dönemi süresi içinde  üye sayısını bin 117’den bin 765’e çıkardıklarını açıklayan Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, 2 binin üzerinde üyesinin olduğunu ve bu rakamı artırmayı hedeflediklerini belirtti.

‘Sağlıkta Şiddet Son Bulmalı’

Sağlık sektöründe yaşanan şiddet olaylarının iyice arttığını belirten Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, ‘Sağlık sektöründe artan şiddetlerin sebebi izlenen politikalardır. Kendi ailesi ile ilgilenmeyen bazı kişiler sağlık personeline şiddet kullanıyor. sağlıkçıların yaptığı işe müdahale ediyor. Bu da olumsuz sonuçlara sebep oluyor.  Maalesef birçok sağlık personelimiz bu tür yaşanan talihsiz olaylar sonunda canından oldu. Cezalar hafif kalıyor. Sağlık personeline uygulanan şiddet sonucunda cezalar hafif kalıyor. Bu durumlarda caydırıcı cezalar uygulanmış olsa durumun farklı olacağını düşünüyorum Yaşanan olaylar sonunda sağlık çalışanlarının potansiyeli düşüyor ve görevlerini yapmakta zorlanıyor. Bu konuda yetkililer gerekli çözüm yolunu bulmalı. Gerekirse cezalar arttırılmalı. Bunun takipçisi olacağız’ şeklinde konuştu.

‘Hak-Hukuk-Adalet İçin Mücadele Ediyoruz’

Sağlık çalışanlarının haklarını korumak ve daha iyi koşullarda çalışmalarına olanak sağlamak için mücadele verdiklerini belirten Başkan Bilal, ‘Misakı Milli sınırlarına bağlı vatanın bölünmez bütünlüğünü savunan bunu da tüzüğünde belirtmiş bir sendikayız. Toplumsal olaylarda tavrımızı net bir şekilde ortaya koyarız. Sağlık çalışanlarının özlük haklarına kavuşmaları için mücadelemiz sürerken, saha çalışmalarıyla bire bir üye görüşmelerimiz de oldukça etkiniz’ ifadelerini kullandı. Serap Tetik A

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu