Gündemİlçe HaberleriSiyaset

ŞAHİN’E BALYA’DA İLGİ

CHP Balıkesir Milletvekili Adayı Dr. Fikret Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Balya’yı ziyaret etti. İlçe merkezinde ve mahallelerde vatandaşlarla bir araya gelen Şahin, kırsalda hayvan varlığını artırmak için küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaygınlaşmasını sağlayacaklarını ve kooperatifleşmeyi desteklerle özendireceklerini belirtti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Adayı Dr. Fikret Şahin yaklaşan seçimler öncesinde saha çalışmalarına hız verdi. Hafta sonunu Balya’yı ziyaret ederek değerlendiren Şahin, çalışmalar kapsamında ilçe merkezinin yanı sıra Yaylacık, Çarmık, Çamucu, Farsak, Çamavşar, Çiğdem, Habibler ve Akbaş Mahallelerinde vatandaşlarla buluştu.Şahin’e çalışmaları sırasında CHP Balya İlçe Başkanı Orhan Gaga ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer de eşlik ederken, vatandaşlarla beraber iftar sofrasını da paylaştı. Gittiği yerlerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Şahin, çiftçilerin yüksek girdi maliyetlerini karşılayamadıklarını ve düşük ürün fiyatları nedeniyle de tarlasını ve üretimi terk ettiğini söyledi. İktidara gelmeleri halinde tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek maliyetleri aşağıya çekeceklerini aktaran Şahin, çiftçilerin tarımsal kredi borçlarını da sileceklerini söyledi.

 

“MERALAR KÖYÜN ORTAK MALI OLACAK”

Tarımda, hayvancılıkta, süt üretiminde yaşanılan sıkıntıları bildiklerini ve onları çözmek için yola çıktıklarını kaydeden Şahin, Balya ziyareti esnasında şunları söyledi: “Tarım ve hayvancılığa yönelik her türlü teknik ve danışmanlık desteğini, kooperatifler aracılığıyla ve bölge üniversiteleri ile eşgüdüm halinde vereceğiz. Bu kapsamda en az 40 bin ziraat mühendisi, veteriner ve tekniker istihdam edeceğiz. Ayrıca Mera Yönetim Birlikleri’ni etkinleştirerek ıslah edeceğimiz meraların amaç dışı kullanımına izin vermeyeceğiz, meraların köyün ortak malı olarak kalmasını sağlayacağız. Türkiye’deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan Üretici Kayıt Sistemi’ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız.”

 

“HAYVANCILIĞI ÖZENDİRECEĞİZ”

Hayvancılıkla ilgili olarak da önemli projeleri olduğunu ifade eden Şahin; “Bütün kırsalda hayvan varlığını artırmak için küçük ve orta ölçekli işletmelerin yaygınlaşmasını sağlayacak, kooperatifleşmesi desteklerle özendireceğiz. Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin talepleri doğrultusunda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların karkas sınıflandırılması sistemini hayata geçireceğiz. Okul sütü programını yeniden tasarlayarak kamu alımlarını sektörü desteklemek üzere kullanacağız” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu