GündemEkonomi

SANAYİCİ YER ARIYOR

Balıkesir Sanayici ve İş Adamları Derneği (BASİAD) Başkanı Abdullah Bekki Balıkesir’de yeni sanayi alanlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

OSB YETMİYOR
Balıkesir’in ekonomik dinamiklerinin değerlendirilmesi için yapılan toplantıda özellikle merkezde yatırımlar için yeni sanayi alanlarına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik ortaya çıkmaya başlayan tedbirler ile birlikte önümüzdeki dönemde Balıkesir’in ekonomi gündeminin yeni sanayi alanları oluşturulmasına olanak verilmesi görüşünde olduklarını belirten Abdullah Bekki, “Çok uzak olmayan geçmişte bugünlerdeki doluluğu hayal edilmeyen 560 hektar büyüklüğündeki Balıkesir Organize Sanayi Bölgesinde bugün yeni yatırım alanı kalmamıştır” dedi.

 

YENİ SANAYİ ALANLARINA İHTİYAÇ VAR

BASİAD Başkanı Abdullah Bekki, Balıkesir’de sanayi yapılanmasının doğru ve planlı bir şekilde olması gerektiğini ifade etti. Sanayi siciline kayıtlı 2 bin 173 işletmenin bulunduğunu kaydeden Bekki, Balıkesir’in küçük ve büyük sanayi tesislerini barındıracak OSB niteliğinde yeni yatırım alanlarına ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bekki şunları söyledi;
“Esasen geniş bir coğrafyaya yayılan Balıkesir sanayisinin büyüklüğünün göz önüne alınamaması önümüzdeki dönemde yeni yatırım alanı ihtiyaçlarının da kolay algılanamamasına sebep olmaktadır. Balıkesir Küçük Sanayi Sitesi gibi yapılanmalarda zamanında doğru planlama yapılmadığında sonradan bu bölgelerde üreterek işyeri üzerinden hakkı ile katma değer oluşturan kişilerin haklarının korunarak mevcut alanların yeniden düzenlemeye tutulmasının ne kadar zor olduğu ortadadır. Hükümetin gündeminde olan şehir içlerinde kalan Küçük Sanayi Sitelerinin şehir dışlarına yönlendirilmesi çalışmaları beraberinde çok ciddi kazanılmış hakların korunması ve şehrin sanayi yapısına değer katacak, ileriye taşıyacak işlevleri kapsayacak şekle dönüştürülmesi ihtiyacını da barındırmaktadır. Şehrimizin üretim gücünü oluşturan sanayi yapılanması çok ciddi ele alınmalı ve ekonomik gündemimizin başında yer almalıdır. Balıkesir’in hem küçük sanayi için hem de büyük sanayi tesislerine ev sahipliği yapacak Organize Sanayi anlamında yeni yatırım alanlarına ihtiyacı vardır.”

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu