GündemSiyaset

SARI ‘’BİZİ KARŞI KARŞIYA GETİREMEYECEKLER’’

CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, olağanüstü kurultay süreci ile ilgili konuştu. Sarı, ‘’Partimizde bir değişimin zorunlu olduğu, ancak bu değişimin kişi ve kadrolarla sınırlı kalmaması gerektiğini savunuyoruz’’ derken bu konunun ayrımlaşmaya yol açmayacağını da söyledi.

Başkan Serkan Sarı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘Yerel seçimlerde başarılı olmak zorundayız. Bu başarıyı elde etmek için de örgütün çabalarının yanı sıra çok daha geniş bir siyasal programa ve bu programa bağlı söyleme ihtiyaç var.Bu ihtiyaç beraberinde bir değişim talebini de getirdi ve bazı delege arkadaşlarımızın çağrısı üzerine partimiz bir olağanüstü kurultay gündemi ile karşı karşıya kaldı. Bu durum, her ne kadar havuz medyasında, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Adayımız Sn. Muharrem İnce’ yi karşı karşıya getirmeye çalışan bir algıya dönüştürülmeye çalışılsa da, bizler, içinde bulunduğumuz süreci, Cumhuriyet Halk Partisi’ nin tarihi birikimi sonucu içselleştirdiği demokrasi kültürünün bir sonucu olarak yorumluyoruz.

Bu yaklaşımla olağanüstü kurultay sürecini örgütümüzün her birimi ve kurultay delegelerimizle değerlendiriyoruz. Bu değerlendirmeler sonucunda partimizde bir değişimin zorunlu olduğu, ancak bu değişimin kişi ve kadrolarla sınırlı kalmaması gerektiği, tüzük, program ve örgütlenme biçimi üzerinden köklü bir reform niteliği taşıması gerektiği noktasında genel anlamda bir görüş birliği var. Bu görüş birliğinin yanı sıra talep edilen ya da yapılması planlanan olağanüstü kurultayın zamanlamasına ilişkin görüş ayrılıkları da var. Bazı arkadaşlarımız söz konusu kurultayın, bir an evvel toplanmasını isterken, bazı arkadaşlarımız da kurultay sürecinin yerel seçimler öncesinde bazı aksaklıklar doğuracağı endişesiyle yerel seçimlerin sonrasına bırakılması görüşünü savunuyor.

Olağan üstü kurultay çağrısı yapıldıktan sonra ilçe başkanlarımız , il yönetim kurulumuz, Milletveklillerimiz, Belediye başkanlarımız, Milletvekili aday adaylarımız, önceki dönem il başkanlarımız, partimizin kanaat önderleri ve partililerimiz ile görüşerek onların yorumlarını aldık. İlimizde oluşan görüşler doğrultusunda kurultay süreci ile ilgili olarak kesin bir ortak karar alınmamıştır. Sonuç olarak Kurultay delegelerimizin de alınan bu görüşler sonucunda, süreç hakkında özgür iradeleri ile en doğru kararı vereceklerine inancımız tamdır’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu