GündemDünyadan HaberlerEğitimGörüntülü Haberler

Sayıştay Başkanı Baş’tan kariyer dersi

SAYIŞTAY Başkanı Seyit Ahmet Baş, Balıkesir Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek kariyer dersi verdi. Baş öğrencilere Sayıştay’ın geçmişi ve görevleri hakkında da bilgilendirdi.

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ve Balıkesir Bağımsız Denetçiler Derneği’nin organize ettiği ‘Muhasebe-de Netim mesleği geçmişi, bugünü ve kariyer planlaması’ konulu konferansın konuğu Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş oldu. Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Vali Ersin Yazıcı, BAÜN Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Bağımsız Denetçiler Derneği Başkanı Mustafa Eryaşa, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından başlayan konferans öncesi Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Rektör Özdemir’e 1862 yılında kurulan kurumun ilk logosunun yer aldığı bir plaket hediye etti. Rektör Özdemir ve dernek başkanı Eryaşa’da Baş’a teşekkür plaketi hediye etti.

‘OSMANLICA BİR DİL DEĞİLDİR’

Konuşmasına İstiklal Marşı’nın orijinal halinin yazılı olduğu Osmanlıca tabelayı göstererek başlayan Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş, Osmanlıca olarak bilinen yazım tarzının bir dil olmadığını söyledi. Gösterdiği tabelanın İstiklal Marşı’nın Mehmet Akif Ersoy’un yazmı olduğu ve yazmış olduğu haliyle yeraldığını anlatan Baş, “Arkadaşlarımdan özellikle İstiklal Marşı’nı orjinalinden okumalarını öneriyorum. Osmanlıca diyoruz. Osmanlıca bilenler vardır aranızda. İlber Ortaylı hocamız Osmanlıca diye bir dil olmadığını söyledi. Osmanlıca denilince sanki yabancı bir dilden bahsedermiş gibi oluyor. Ama Osmanlı zamanında da Osmanlıca denmiyordu, Türkçe şeklinde belirtiliyordu. Buna eski Türkçe demek lazım. Eski Türkçeyle yazılmış halidir bu İstiklal Marşı.” dedi.

Konuşması sonunda öğrencilerle sohbet eden Baş, özellikle muhasebe okuyanların kariyer planlamaları hakkında öneriler sundu. Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu