GündemEkonomiGörüntülü Haberler

SEÇİME DOĞRU

Balıkesir Sanayi, Odası seçimleri 13 Nisan’da yapılacak. Adaylığını açıklayan Hasan Eğinlioğlu geçtiğimiz haftasonu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çalışmalarının olumlu geçtiğini belirterek birliktelik ruhu ile hep beraber çalışacağız ’dedi.

Eğinlioğlu konuşmasında Bireysel temaslarla birlikte, Edremit, Bandırma, Gönen, Manyas gibi ilçelerde ziyaretlerinin sürdüğünü belirtti.Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yatırımlar,sanayici ve sorunları ele aldı.

BİRLİKTELİK RUHU İLE ÇALIŞMA HEDEFİ

Balıkesir’de birliktelik ruhu ile çalışabileceklerine inandıklarını belirten Eğinlioğlu sadece BSO ile değil Sivil Toplum Örgütleri ile, BASİAD, BAGİAD, Ticaret Odası ile bir bütün olarak biz isteklerimizi kamuya aktarırsak daha kuvvetli oluruz diye düşünüyorum. Neticede kamunun varlığı da Balıkesir’de yaşayan insanlara faydalı olma anlamında görev yapıyorlar. Bizim eksikliklerimizi giderme noktasında ancak muhakkak birlikte olunması gerekir ve omuz omuza olmamız gerektiğini düşünüyorum.

BALIKESİR’DEN AVRUPA’YA HIZLI ERİŞİM

Gümrük Müdürlüğünün açılmasının etkileri üzerine gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Kamil Akyürek’in sorularını yanıtlayan Eğinlioğlu : ‘Çandarlı’ya büyük bir liman yapıldı. Çandarlı limanı sayılı limanlar arasında diyebilirim. Tren yolu hizmeti Balıkesir’de açıldı ancak Lojistik köyün Almanya’da karşılığı yok. İte kaka gidiyor. Çandarlı Limanı tam anlamıyla harekete geçtiğinde trene yüklenen mal Balıkesir’e uğrayacak malı alacak ve Almanya’ya ulaşacak. İhracat anlamında Balıkesir’in Avrupa’ya ulaşması müthiş bir hız kazanmış olacak.’dedi.

EĞİNLİOĞLU ‘ÇALIŞMALARIMIZ OLUMLU GEÇİYOR’

Balıkesir Sanayi, Odası seçimleri 13 Nisan’da yapılacak. BSO binasında yapılacak seçimler için iki aday yarışacak. Eğinlioğlu Zincir işletmecilerinden Hasan Eğinlioğlu adaylığını açıklayan ikinci isim olarak basın karşısına çıkmış ve adaylığını açıklamıştı. Öncegün Aker Et’te düzenlenen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Eğinlioğlu Sanayi Odası geçmiş dönemi nedeni ile 3 yıllık bir tecrübesi olduğunu söyledi. Üç dönemde yaşananları arkadaşlarımızla da paylaştık ve bize de söylenen şu oldu: Seçimden seçime hatırlanıyoruz. Üvey evlat gibi göründüklerini söylüyorlar ve bizde onların gönüllerini almaya çalıştık. Tabi ki hiçbir farklı düşünce olmadan bir mozaik olduğunu belirttim bu yapının. Bilgi, tecrübe ve deneyim oluşturarak birlikteliğimizi pekiştirme anlamında önceki yaşananlarda hata yada eksiklikler olabilir. Bundan sonra daha farklı ve faydalı olabilecek şekilde planlama yapacağımızı söyledik. Onları motive ettik ve mutlu oldular. Kendilerine değer verdiğimizi söylediler. Çalışmalarımız iyi geçiyor.

YAPMAK İSTEDİKLERİMİZ VAR

Eğinlioğlu konuşmasında Bireysel temaslarla birlikte, Edremit, Bandırma, Gönen, Manyas gibi ilçelerde ziyaretlerinin sürdüğünü belirtti. Hasan Eğinlioğlu, Konuşmasında şunları söyledi: ‘ Önceki gün Edremit’te Sanayici arkadaşlarımızla birlikteydik. Onlarda Ticaret Odası seçimlerini gerçekleştirdi. Hoş bir ortam oldu. Aile yemeği gibi. Onlarda bizde mutlu olduk. Kazanırsak yapmak istediklerimiz var. Oy kaygısı ile değil de şöyle düşünmek önemli. Bugün bir Bandırmayı yok sayamazsınız. Merkez ve ilçelerdeki sanayi bölgelerimizdeki insanların ihtiyaçlarını birinci ağızdan duymak istiyoruz. Bu düşüncelerimizi onlarla da paylaştık ve onlarda olumlu karşıladılar. Seçildiğimiz takdirde birliktelik içinde sorunları beraberce aşabileceğimizi söyledik. Sorunları paylaşacağımız gibi sevinçlerimizi de paylaşacağız.

OSB DOLDU YENİ YERLER İÇİN SIRADALAR

Organize Sanayi Bölgesi şuanda doldu.20 müteşebbis var Fabrika yapmak isteyen ve yeni imara açılacak yerler için sıraya girmiş durumdalar. Bu hizmet verilecek bu hem istihdam hem de üretim hacminin artması demek. Balıkesir yatırım yapılacak bir haline geliyor. Bu konuda bir kaygı yok. Yatırımcı yeter ki bize ulaşsın. Çözüm üretici olmak gerekir. Balıkesir’in önü açık. İstanbul’daki sanayici saat 6da evinden çıkıp akşama işine ulaşabiliyorken Balıkesir’de böyle bir sorun yok. Balıkesir cazip bir bölge.

DESTEĞİMİZ TAM

Balıkesir Sanayi Odası seçimleri yaklaşıyor.13 Nisanda BSO binasında gerçekleşecek seçimlerde aday olduğunu açıklayan Hasan Eğinlioğlu kendisine destek olan ekibi ile birlikte dün basın karşısına çıktı. Toplantıda, Ahmet Özen (Döküm Sanayi ve Ticaret A.Ş), Nazmi Yarış (Yarış Kabin) Hasan Eğinlioğlu (Eğinlioğlu zicir) Ergin Birgül (Sanel panel elektrik) Niyazi Eğinlioğlu (Helsan Sanayi) Emre İnce (Aydın Metal) Eğinlioğlu’na seçimlerde destek olduklarını belirtti. Serap Tetik Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu