GündemÖzel Haberler

SEÇİMİME DOĞRU ORTAM GERGİN ORTADA CİDDİ İDDİALAR VAR

Muhtarların destek için attıkları imza sonradan dilekçe kağıdı gibi kullanılınca  sorun yarattı.

Destek için atılan imzalarda kağıtta hiçbir şey yazmıyordu diyen muhtarlar ve aday adayı Mesut Eray kırmızı kalemle yazılmış ve dilekçe şeklini alan yazıyı yazanın kim olduğunu bilmediklerini belirtiyor. Bu yazıyı yazan kim!

Altıeylül ilçesi muhtarları “demokratik destek” diyerek boş kağıda imza attıklarını söylediler. Adayın henüz açıklanma arifesinde değilken “Aday yoktu Eray dedik ancak varsa bilemedik…”diyen muhtarlar zor durumda kaldıklarını beyan ettiler.

 “ADAY OLSUN DİYE DÜŞÜNEREK DESTEK VERELİM DEDİK”

Altıeylül ilçesi Muhtarları son günlerde haklarında çıkan ‘Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’ya karşı Altıeylül Muhtarları kazan kaldırdı’ söylemlerini yalanladılar. Altıeylül Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Eray’ı Altıeylül Adayı olarak görmek istediklerine dair imza toplamadıklarını söyleyen 1. Gündoğan Mahalle Muhtarı Kadir Yeşil, olayın iç yüzünü MERHABA’ya anlattı.

Yaklaşık 60 gün önce toplantıda bir araya geldiklerini söyleyen 1. Gündoğan Mahalle Muhtarı Kadir Yeşil, ‘‘Yaklaşık 2 ay evvel Vali Bey öncülüğünde Öğretmenevinde bir toplantımız olmuştu. Orada bir araya geldik. 2. Gündoğan Mahalle Muhtarımız Nihat Emer’in de önerileriyle Altıeylül Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Eray’ı desteklemek üzere demokratik bir destek amacıyla imza topladık. ‘Muhtarlar Yanınızda’ diye. Ama o zamanlar adaylar açıklanmamıştı. Yeni yeni adaylar çıkıyordu’’ dedi.

İmzaladıkları kağıdın boş olduğunu ve dilekçe haline sonradan getirildiğini belirten Muhtar Yeşil, ‘‘Biz kağıdı imzaladığımızda boştu. Üstüne kırmızı yazıyla ‘Balıkesir Altıeylül İlçesi Muhtarları olarak Mesut Eray’ı ilçemizde Belediye Başkanı olarak görmek istiyoruz. Saygılarımızı arz ederiz’ diye yazı yazılarak dilekçe haline getirilmiş. Bir de mahallelerdeki oy oranları yazılmış. Üstelik abartılarak yanlış rakamlar verilmiş’’ ifadelerini kullandı.

‘‘ART NİYETLİ ZAMANLAMA’’

Muhtar Yeşil, ‘‘Altıeylül Belediye Başkan Adayımız açıklanma arifesindeyken ve mevcut Başkan Hasan Avcı’nın ismi geçerken böyle bir zamanda bu belgenin ortaya çıkması çok manidar. Resmen kullanıldık. Biz aday kim olursa olsun tabi ki ona saygılıyız. Hasan Başkanımızla da hiçbir problemimiz yok. Her zaman yanındayız. Bu durumla ilgili Mesut Eray da bir açıklama yaptı. En azından o açıklama bir nebze de olsa iyi geldi’’ dedi.

‘‘HASAN BAŞKANI ZİYARET EDECEĞİZ’’

Bugün Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı’yı ziyaret edeceklerini söyleyen Muhtar Yeşil, ‘‘Altıeylül muhtarları olarak bu haberler çıktığından beri gözümüze uyku girmiyor. Pazartesi günü Altıeylül Muhtarları olarak Altıeylül Belediye Başkanımız Hasan Avcı’yı ziyaret edeceğiz. Bu işin aslını anlatacağız’’ ifadelerini kullandı.

MESUT ERAY’IN AÇIKLAMASI

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Altıeylül Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Eray şu ifadeleri kullandı; ‘‘ Kıymetli Hemşerilerim, Dün itibarı ile bir basın yayın organında Altıeylül Adaylığına 100.000 kişilik itiraz başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Tamamen şahsımın memleketimize olan hizmetlerimize ve bilinirliğimize,  Altıeylül Muhtarlarımızın bir bölümünün demokratik onay ve destek ifadesi içeren imza kağıdı pozitif rekabet ve demokratik destek amaçlıdır. Bu teveccüh Belediye Başkan Yardımcılığı görevim esnasında muhtarlarımızla aramda kurulan gönül bağından kaynaklanmaktadır. Hasan Avci kardeşim ve diğer aday adaylarımız ile ilgili hiçbir olumsuz muhtevası yoktur, olamaz da. Bu yazılı teveccüh; Balıkesir deki fitne ve fesat ortamından beslenen , başka amacı olanlar tarafından manipüle edilerek tek bir basına çarpık ve asılsız bilgiler ile servis edilmiştir. Bu aklı selimden uzak, manipülatif durumun Hasan Avci kardeşime olduğu kadar şahsıma da olumlu hizmet etmediği açıktır. Bizi tanıyanlar bilir ki bu bizim tarzımız da değildir. Her şeye rağmen konunun içine haksızca ve yanlış bilgilendirme yoluyla çekilmeye çalışılan ve haksızca mağdur edilen Altıeylül Muhtarlarımızın hem isimlerini teşhir edenleri , hem de haksızca itham edenleri şiddetle kınıyorum. Bizim ilkelerimizde yol arkadaşlarımız ile olan “Rekabet Hukuku” değer taşır. Gerek mevcut İlçe Belediye Başkanımızla, gerek muhtarlarımızla, gerekse diğer aday adayı arkadaşlarımızla biriz ve beraberiz. Bu yarışta kime görev tebliğ edilirse, biz de onun yanında tüm gücümüzle yer almaktan asla tereddüt etmeyeceğimiz bilinmelidir’’ Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu