Gündem

Şehir Hastanesi’nde Organ nakli yapıldı

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi organ ve doku nakil koordinatörlüğü tarafından beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesinin organlarını bağışlamayı kabul ettiğini belirtti.

Bilinç kaybı şikayetiyle Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi başvuran ve ani gelişen beyin damar tıkanıklığı tanısıyla nöroloji servisinde yatışı yapılan 77 yaşındaki H.Ö isimli bayan hastanın beyin ölümü gerçekleşti. Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Koordinatörleri A.Ömer Atsal ve Fuat Çöken vefat eden hastanın ailesi ile biraraya gelerek organ nakli bağışında bulunmalarını talep ettiler. Hastane Koordinatörleri A. Ömer Atsal ve Fuat Çöken, yapmış olduğu açıklamada şunları dile getirdiler:

“Organ bağışı hususunda görüşmüş ve hastamızın din görevlisi evladı annelerinin organlarının toprağa karışmasına izin vermelerinin doğru olmayacağını, bu organlar sayesinde birden fazla canın kurtulabileceğini, organ bağışı yapmanın dinimizin de hoş karşıladığı bir eylem olduğunu bizlere beyan ederek annelerinin organlarını bağışlamayı kabul ettiklerini söylediler.

İvedilikle Bursa koordinasyon merkezi ile iletişime geçilerek hastamızın iki böbreği ve karaciğeri organ nakli bekleyen 3 hastaya umut olacaktır. Bu konuda olağanüstü duyarlılık gösteren rahmetli H.Ö. hanımefendinin ailesine şükranlarımızı sunarız. Bu konuda dini bilgisi ile halkımıza örnek olan kıymetli merhum yakınımız tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Yine bu organizasyonda bizden desteklerini esirgemeyen Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Başhekimliğine teşekkürü bir borç biliriz” dediler. (Merhaba Haber)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu