Gündem

Şehit Pilot Erdoğan’ın anısına heykel

22 yıl önce eğitim ve görev uçuşu sırasında uçağı düşen ve cesedi bulunamayan Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan anısına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Avlu Balıkesir’de yaptırılan anıt heykel açıldı.

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Milletimizin varlığı için mücadele eden kahraman askerlerimizden biri de, bu toprakların yetiştirdiği kıymetli hava yüzbaşımız Nail Erdoğan’dı. Olayın üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen maalesef uçağın enkazı ve şehidimizin naaşı bulunamamıştı. Bizler Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, ülkesini kendi şahsi menfaatlerinin üzerinde gören bu denli kıymetli şahsiyetin unutulmaması adına bu topraklarda onun ruhunu yaşatmak için yaptığımız girişimle şehidimizi ölümsüzleştirmeyi amaçlıyoruz. “diye konuştu.

 

Törene Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ersin Yazıcı, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı orgeneral Mehmet Özlü, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Tuğran, Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Nail Erdoğan’ın eşi Fatma Erdoğan ve oğlu kendisi ile aynı ismi taşıyan Nail Erdoğan yanı sıra askeri erkan ve davetliler katıldı.Devrim Derin

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu