Gündemİlçe Haberleri

ŞEHR-İ RAMAZAN

Tüm ilçelerde camiler Ramazan ayı için özenle temizlendi. Ramazan ayında teravih namazlarını birlikte kılmak isteyen cemaate özel camiler pırıl pırıl yapıldı.

Ramazan teması ‘’israf etme’’ konusunda teravihlerde konuya dair bilgiler paylaşılacak ve bazı ilçelerde etkinliklere yer verilecek. Balıkesir merkez ve ilçelere hareket katacak etkinliklere de yer verildi. ‘’Sağlıklı yaşam için hareket et’’ projesi Ramazan ayında da devam ediyor. Etkinliklerde hareketli oyunlarla yarışmalar yapılacak ve hareketli bir Ramazan ayı geçirilecek.
İlçelerimizde Ramazan ayı nasışl geçecek ve ilçelerde hareketlilik nasıl? İşte merak edilenler;

ÇADIRLAR KURULDU

BİGADİÇ’ te iftar çadırları kurulacak. Bugün Yörücekler ve Balatlı da kurulacak iftar çadırı yarın 4 Eylül Mahallesi Cuma günü ise Işıklar mahallesinde olacak. Cumartesi Çayüstü-Dikkonak-Hamidiye Pazar ise Bademli-Dedeçınarda iftar sofraları vatandaşlara açık olacak. İftar çadırlarının 29 gün boyunca ayrı mahallelerde kurulacağı ifade edildi. Bir sonraki hafta Bigadiç’te iftar çadırları nerede olacak yine sayfamızda görebileceksiniz.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞACAK

BURHANİYE ‘de davulcular öne çıktı.20 davulcu göreve hazır. Burhaniye belediyesi, ramazan ayı boyunca vatandaşları sahura kaldıracak davulcuları önceki gün belirledi. Ramazan ayının vazgeçilmez geleneklerinden olan sahur davulcuları ilk davulu vurdular. Ramazan boyunca Burhaniyelileri sahura 20 davulcu kaldıracak. İlçede iftar çadırları ve etkinliklerde yer alacak. Ramazan ayı boyunca belediye tarafından vatandaşlar için iki ayrı iftar çadırı kurulacak. Merkez ve kırsal mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine ay boyunca erzak paketleri dağıtılacak. Geleneksel Ramazan Şenlikleri kapsamında düzenlenecek tüm etkinlikler ise, Belediye Hizmet Binası önünde saat 22.00’da yapılacak. Konuyla ilgili olarak MERHABA’ya değerlendirme yapan Başkan Necdet Uysal, ‘2 bin ihtiyaç sahibi aileye de ay boyunca erzak paketleri dağıtacağız. Ramazan şenlikleri 18 Mayıs Cuma günü, Belediye Gençlik Merkezi etkinlikleriyle başlayacak. Aynı gece, Çamlıca Semazen Grubu Burhaniyeliler için sahnede olacak. Vatandaşlar Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan etkinlik ve yarışmaları 25 Mayıs Cuma akşamı da izleyebilecek.’ dedi.

ÖĞRENEREK YAŞAYARAK GEÇECEK

SINDIRGI’da her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan eğlenceleri Ramazan ayı boyunca her akşam Şerif Paşa Meydanı’nda hayat bulacak. Çocukların bilgi ve berecilerini geliştiren yarışmaların yapılacağı meydanda ailelerin de teravih namazı sonrası keyifle çaylarını yudumlayabileceği bir alan oluşturuldu. Açılan stantlarla meydan renklendirildi. MERHABA’ya değerlendirme yapan Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Öncelikle Allah bütün dualarımızı Kabe’ de edilen dualar nezdinde kabul etsin. Ramazan ayı herkese hayırlı olsun. Bu yılda iftar çadırımız halkımıza hizmet veriyor. İftar çadırımızda, çat kapı ziyaretlerimizle vatandaşlarımızla iftar sofralarında buluşacağız. Bunun yanında da geleneksel hale getirdiğimiz Ramazan Sokağı etkinliklerimiz ile eski Ramazan Gecelerini yaşamak adına Şerif Paşa Meydanı’nda buluşacağız. Manevi ve tarihi bir atmosferin bahçesinde Karagöz Hacivat’tan, ilahi dinletilerine kadar birçok etkinlikle Ramazan ayı boyunca teravih namazında ve sonrasında Şerif Paşa’da buluşuyoruz. ‘’dedi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİYLE BERABERİZ

İVRİNDİ’de Ramazan ayına pürdikkat hazırlanan ilçeler arasındaydı. İlçede 12 ay boyunca uygulandığı bilinen ihtiyaç sahiplerine yemek ulaştıran İvrindi Belediye Başkanı Recai Baytar bu uygulamayı Ramazan ayında daha hassas olarak ekiplerine yürüttürüyor. Konuyla ilgili olarak Ramazan boyunca teravih namazlarına halka her gün ayrı bir mahallede olması beklenen Başkan Baytar mahallelerde, iftar sofralarında aynı sofrayı halka birlikte paylaşacak. İlçede büyük yenice, korucu ve gökçe yazı gibi ilçelerde ihtiyaç sahibi kişilere 12 ay boyunca devam eden yemek ikramları yapılıyor. Ramazanda bu ikramlar sürecek ihtiyaç sahibi herkese ulaşan İvrindi Belediyesi üç çeşit yemek planladı ve bu konuda Ramazan ayının temasını da önemsediklerini ifade ettiler. Başkan Recai Baytar MERHABA’ya yaptığı değerlendirmede’ ramazan ayı bereket ayı biz bunu her sene yaşıyoruz. Halkımız bizim için değerli ve onlarla bir oluyoruz. Ramazan ayında israf etme teması bu sene işleniyor bu konuya bizde çok dikkat ediyoruz. Önemli olan herkese ulaşabilmek ve bende ekibimde buna özen gösteriyor. İvrindi’de Ramazan ayının huzur içinde geçmesi için gereken neyse onu planlayarak çalışıyoruz. Ramazan ayını İvrindili hemşerilerimin tebrik ediyorum.’ dedi.

SEVGİ SAYGI VE KARDEŞLİK MESAJI

SAVAŞTEPE’de Ramazan ayına hazırlandı. Ramazan da Savaştepe’de iftar sofraları bu yılda kuruluyor. 8 Haziran Cuma günü Büyükşehir Belediyesi illüzyon ve animasyon gösterileri ile Savaştepe’de olacak ve iftar programı gerçekleştirecek. Akşamında ise Yusuf Dede tasavvuf musikisi dinletisi ile Ramazan ayının hazzını yaşatacak. Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek MERHABA’ya yaptığı açıklamada ramazan ayına dair şunları söyledi:‘ ‘Yardımlaşma ve dayanışmanın pekiştiği saygı, sevgi ve kardeşlik duygularının daha da güçlendiği mübarek Ramazan ayına ulaşmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Bu mübarek ayda huzur ve barış ortamının artmasını temenni ediyorum. İlçemizde en güzel Ramzan ayını bu yılda yaşayacağız. Tüm islam aleminin ve hemşerilerimin Ramazan ayını kutluyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu