Özel Haberler

Şehrin modern yüzü ‘Lostra’

ŞEHRİN MODERN YÜZÜ ‘LOSTRA’

 

Balıkesir Karesi’de bir ilk olarak hizmete giren Lostra, modern kent görünümüne yenilik getiriyor. Lostra’da işlerinin daha fazla olduğunu ve şehre modernlik kattığını söyleyen Ayakkabı Boyacıları (Lostracılar) MERHABA’ya açıklamalarda bulundular.

‘Tarihe Karesi sahip çıktı’ diyen Lostracılar, 100 Yıllık bir geleneğin Lostra ile modernleştiğini dile getirdiler.

Ali Hikmetpaşa Meydanı’nda yeni açılan ‘Lostra’nın şehrin görünümüne katkı sağladığını söyleyen ayakkabı boyacıları, MERHABA’ya özel açıklamalarda bulundular.

 

Karesi’de yenilenen sokaklar ve caddelerin yanı sıra Ali Hikmetpaşa Meydanı’ndaki ayakkabı boyacıları için yapılan Lostra beğeniyle karşılandı. Şehre modern bir görünüm kazandıran Lostra, dünya çapında önemli bir değer olurken, Balıkesir’de bir ilk oldu. İngilizce anlamı ‘Ayakkabı boyanan yer’ olan Lostra salonu ahşap ve şık görünümüyle Ali Hikmetpaşa Meydanı’na modernlik katarken vatandaşlar tarafından da beğeniyle karşılandı. Lostra’nın şehrin görünümüne değer kattığını söyleyen lostracılar ise düşüncelerini MERHABA’yla paylaştılar.

 

Orhan Altan: Ben 30,35 yıldır burada hizmet vermekteyim. Balıkesir hızla gelişiyor. Her açıdan şehrin değişen yüzü ise umut verici. Bu kapsamda yaşanan her şey beni de mutlu ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi’nin yaptıkları çalışmaları büyük bir beğeniyle izliyorum. Onlara minnettarız. Balıkesir’de bir ilki başardılar.  Her şey daha yaşanılabilir bir Balıkesir için derken doğru söylemişler. Biz çok mutlu olduk. Yeni yapılan ve halkımızın hizmetine olan herşey bizleri de mutlu ediyor. Mesela lostra yapıldı. Bu bizim için çok güzel bir gelişme. Hem soğuklarda, yağmurda, karda açık bölümde olmayacağız. Hem de daha şık ve konforlu bir yerde çalışacağız. Ayakkabı boyatmak için gelen vatandaşlarımız da rahat rahat oturarak ayakkabılarını boyatabilecekler. Sırf merak için gelen vatandaşlarımız sayesinde bile işlerimiz arttı.

 

Suat Ay: Yıllarca süren çilemiz Karesi Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz sayesinde bitti. Ben üçüncü kuşak boyacıyım. Yani 100 yıllık bir tarihi eser var burada. Babadan oğula geçen bir gelenek. Şimdi hepimiz çocuklar gibi şeniz. Tarihe Karesi sahip çıktı. Çok sevinçliyiz. Tüm vatandaşlarımız memnun. Balıkesir, pek çok bakımdan diğer şehirlere örnek olacak bir kent. Hızla gelişiyor. Son birkaç yıl içerisinde her alanda gelişim gösterdik. Bunda Belediyelerimizin katkıları inanılmaz büyük. Ben her anlamda gelişen bir Balıkesir’de yaşadığım için mutluyum. Ali Hikmetpaşa Meydanı’nda yıllardan beri ayakkabı boyacılığı yapıyordum. Karesi Belediyesi’nin girişimleriyle yapılan lostra bizleri düşünerek yaptıkları harika bir şey. Ben bu kadar güzel olabileceğini tahmin etmiyordum. Işıklandırmasından, konumlandırmasına kadar inanılmaz güzel. Hem rahat bir şekilde çalışabiliyoruz hem de işlerimiz çok fazla açıldı. Balıkesir’de Başkanlarımızın vermiş olduğu sözleri yerine getirmeleri ve iş olanaklarını arttırmaları için de desteklerini bekliyoruz.

 

Hakan Atay: Balıkesir Büyükşehir ve Karesi Belediyeleri’miz vatandaşlarımızın mutluluğu ve huzuru için çalışmaya devam ediyorlar. Bizlere sahip çıktılar. Allah onlardan razı olsun. Onların yaptıkları şehre değer katarken, vatandaşları da mutlu etmeye yetiyor. Bizim için yaptıkları lostra oldukça güzel oldu. Balıkesir’in görünümü bile anında değişti. Dışarıdan gelen vatandaşlar burayı gördüklerinde şehrimizin imajı için de çok iyi bir hizmet. Bu lostra’nın daha ilk günlerinde ama işlerimiz açıldı. Bu hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur ve Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a çok teşekkür ediyoruz. Onların yaptıkları bu hizmetler biz Balıkesirlileri çok mutlu ediyor.

 

Yusuf Şen: Şehrimizin gelişimi ve değişimlerini takip ediyoruz. Özellikle vatandaşlarımız için yapılan hizmetler bizleri mutlu ediyor. Esnaflar olarak gelişime çok açığız. İşlerimizin açılması ve vatandaşlarımızın daha çok gelmesi için yapılacak yenilikler büyük önem taşıyor. Ali Hikmetpaşa Meydanı, merkezde önemli bir yerde bulunuyor. Şehrin Türkiye’ye açılan kapısı resmen. Burada yapılan yenilik işlerimizin de açılmasına neden oldu. Henüz yeni bir uygulama olsa dahi vatandaşlarımız çok ilgi gösterdi.

 

Ziya Şenyurt: Ali Hikmetpaşa Meydanı’na yeni yapılan lostra bizleri çok mutlu etti. İşlerimiz açıldı. Vatandaşlar merak ettikleri için bile gelmeye başladılar. Bizler hem rahat ve şık bir ortama kavuştuk. Hem de vatandaşlar rahat bir şekilde.

 

Nihan Merve Yılmaz

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu