GündemSiyasetTürkiye Gündemi

 ‘BU ŞEHRİN YÖNETENLERİN SİYASİLERİ KÖR VE SAĞIR’

OHAL kapsamında kapatılan Sivil Güçler Birliği Derneği hakkında açıklama yapan BBP İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan ve geçmiş dönemde Kamu-sen il temsilciliği yapmış olan Hüseyin Yurdakul bir basın açıklaması ile  derneğin ve dernekte bulunan isimlerin FETÖ ile bir bağının olmadığını iddia etti. Yurdakul ‘şehrin siyasileri ve yönetenleri kör ve sağır’ dedi.

Yurdakul, ‘Ben bu dernekten tayinim çıktığı için ayrıldım ‘dedi. Yurdakul şehirdekilerin siyasi yada birtakım şahsi menfaatler için bir belediyede 2 fetöcü çıktı diye hepsi fetöcüdür mü diyeceksiniz. Bir BGC gazeteciler Başkanı(Ramazan Demir),Gaziler Başkanı (Hulusi Karakuz) tüm gazileri temsil ediyor. Şimdi Sivil Güçler Birliği dile getiriliyor.2010 yılında milletvekili aday adayıydım. Bir açıklamam olmuş. Bu açıklamamda bir bölüm kesilmiş.diyerek bazı basın organlarınında kasıtlı olarak haberi yansıttığını ifade etti.Yurdakul şöyle konuştu: ‘Devlet denetleme kurumunu görevlendirin. Balıkesir’e gelerek, Balıkesir’deki büyük tezgahı bozsunlar. Sivil Güçler Birliği Derneğini normal bir dernek olarak görmeyin diyerek referandumda 2010 yılında yüzde 30lardan yüzde 40lara bu dernek sayesinde çıkıldı.’dedi.BBP Balıkesir İl Başkanı Aydoğan ise yaptığı açıklamada,Anayasa değişikliği için biraraya gelen milli mutabakat platformunu oluşturan sivil teşekküllerden 24 tanesi temsili olarak bir araya gelerek daha etkili ve verimli çalışmlar yapabilmek amacıyla 2011 yılında sivil güçler birliği derneği’ni kurmuştur. Dernek 2014 yılında olağan kongresini yapmış olup çalışmalara zaman içerisinde çok katılan olmadığı için 1 Temmuz 2016 tarihinde kapatma kararı alınarak tasfiye edilmiştir. Derneğin kapatıldığı tarihte 56 üyesi vardı. Bu üyelerden iki tanesi derneğin 2011 yılındaki kuruluşunda da bulunan fetöcü zihniyete sahip şahıslar olup bu şahıslar 2013 yılında dernek yönetimine “biz bu derneğe 2010 yılında referandum çalışmaları sebebiyle girdik ve artık bu derneğin çalışmalarına katılmak istemiyoruz demişler” 2013 yılından itibaren de derneğin hiçbir çalışmasına katılmamıştır. Dernek çalışmalarına katılmadıkarı için de dernek üyeliğinden ihraç edilmişlerdir.

DERNEĞE ÜYE OLANLAR

Yapılan basın toplantısındaki açıklamada,15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra çıkartılan OHAL kararnamesi ile kapatılan dernekler arasına Sivil Güçler Birliği derneği de dahil edilmiştir. Dernekte yeralan 2 adet Milli Eğitim Bakanlığı çalışnı memurumuz 2015 de dernekten istifa etmiş olmalarına rağmen açığa alınmış ve bilahare yapılan tahkikat sonucunda suçsuz bulunarak görevine iade edilmiştir. Bir sağlık çalışanı memurumuz Bursa’ya tayin olup giderken 2015 yılında istifa etmesine rağmen önce açığa alınmış sonra KHK ile ihraç edilmiştir. Derneğimize üye olan 19 muhtarımızın (17’si halen muhtarlığa devam etmektedir.) hakkında, memur statüsünde görev yapmalarına rağmen hiçbir suç unsuruna rastlanmaması nedeniyle işlem yapılmamıştır. Yine derneğimize üye olan Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, memurlar hakkında da herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı için hiçbir işlem yapılmamıştır.Yine derneğimizin kurucusu olan bir üyemiz hakkında hiçbir suç unsuru olmadığından dolayı 2017 yılında iktidar partisinin il başkanı yapılmıştır ve halen göreve devam etmektedir.Sivil Güçler Birliği derneğinin FETÖ’cü vatan hainleriyle ve işbirlikçileriyle ve uzantılarıyla hiçbir alakası olmamıştır, olamaz, bunlarla aynı cümlede anılmaktan bile hicap duymuştur.İki şahıs yüzünden aşağıda isimleri ve görevleri verilen diğer 54 şahsın mağdur edilmesi bir skandal değil midir? Denildi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu