Gündemİlçe Haberleri

ŞEMSİYELİ SOKAK BEĞENİLDİ

Karesi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Şemsiyeli Sokak sıcakların artması ile birlikte Çankaya sokakta vatandaşlarında dikkat çekti. Özellikle gençler şemsiyelerin altında fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor.

24 Haziran seçimlerinin akabinde 10 Temmuz 2018’de hayata geçirilen Çankaya sokaktaki “ şemsiyeli sokak görüntüsü “artan sıcaklıklarla beraber şemsiyelerin etkinliğini de harekete geçirdi. Çok yönlü olarak değerlendirilen şemsiyeler, şehre estetik ve güzellik kattı. Sokağa canlılık kazandırdığı ifade edilen şemsiyeler için esnaf ve vatandaşlar Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Belediye çalışanlarına teşekkür etti.

ŞEMSİYELİ SOKAK BEĞENİLDİ

Karesi ilçesi Çankaya sokakta bulunan esnaf ve yolu kullanan vatandaşlar Belediyenin “şemsiyeli sokak” projesini beğendi. Gün içinde özellikle gençlerin yoğun olarak kullandığı sokakta ,şemsiyelerle donatılan sokak ilgi çekti. Bazı vatandaşların özellikle şemsiye altında durarak fotoğraf çektirdikleri görüldü. Bu sokakta bulunan esnafta sokağı kullanan halkta projeden memnun olduğunu belirtti. Proje ile ilgili olarak Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’da sosyal medyadan, “Güzel ilçemiz Karesi ‘ye renk katan şemsiyeli sokağımız, hem yayalara mutluluk veren görüntülere sahne oluyor hem de en güzel selfielere konu olarak sosyal medya hesaplarında yer buluyor” yorumunu yaptı. Pekçok şehirde dikkat çeken şemsiyeli sokak görüntüleri Muğla’da Ortaca ’da esnafların kendi aralarında birleşerek biraraya gelip sokaklarını güzelleştirme çabası ile yaşam bulmuştu. Aralarında 750 TL toplayan sokak sakinleri ardından şemsiyeleri satın alarak yaptıkları bu uygulamanın şehirdeki diğer esnafa örnek olması konusunda basına açıklamalarda bulunmuşlardı. Konuyla ilgili Olarak Balıkesir esnafı ve vatandaşlarında yorumlarını aldık.

(Emlakçı) Kasım Şahin: Emlakçıyım. Bu sokaktaki şemsiyeler sokağa ayrı bir çalılık getirmiş. Şemsiyeler dikkat çektiği için sokağa insanları da çekebilir tabi ki esnaf içinde olumlu. Balıkesir’de bu tip dikkat çeken işlerin çoğalması gerektiğini düşünüyorum.”

Birsen Deniz(ev hanımı): Ben şemsiyeleri karşıdan geçerken gördüm ve bakmaya geldim. Dikkatimi çekti. Farklı olmuş. Güzel görünüyor. Farklı şeyleri yapılması güzel ben beğendim.
Yasin (12 yaş): Sokağımız renkli oldu. Hem gölge oldu. Havalar çok sıcak. Şemsiyelerde gölge yapıyor. Sokak renklendi.

Esnaf (milyoncu) Bu çalışma güzel. Farklı görüşlerde ortaya çıkacaktır. Yapıldıktan sonrada esnafın dinlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Olumsuz görüşlerde oldu ama ben farklı olacağını düşünüyorum. Getirisi ve götürüsüne bakmak lazım. Vatandaşlar fotoğraf çektirmek için buraya geleceklerdir. Faydalımı faydasız mı bu önemli. Yatırımda getiri ve götürüye biz önem veririz. Güzel oldu diye düşünenlerdenim.

Nihan Gedik(18): Şemsiyeli sokağı beğendim.Çok güzel görünüyor.Daha önce farklışehrilerde görmüştüm.Balıkesir’de olması bizi mutlu etti tabiki.Özellikle gençlere hitap edilmesini isterim.Yaşayan bir şehir diyorlar ama bize önem verilmediğini düşünüyorum.Yaşayan şehir gençliğe kulak vermekle olur. Sınav hazırlığını tamamlamış ve hedefi olan bizler yaşadığımız şehrinde bizim sınava hazırlandığımız gibi sınavdan geçtiğine inanıyorum.Hayat herkes için sınav.Başarıda herkesi mutlu ediyor.Bunu düşünen herkese teşekkür ederim. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu