GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriSpor

SESSİZ ÇIĞLIK BİSİKLET ETKİNLİĞİ

Karesispor kulübü bisikletli engelli grubu dün pedallarını 2 ay boyunca sürecek olan farkındalık etkinliği için çevirdi.

Ülkemiz de ve tüm dünya’daki engellilerin yaşamış oldukları sorunlara dikkat çekmek ve duyarlılık oluşturmak için 15 Temmuz’da, görme, işitme ve ortopedik engellilerden oluşan bisikletli engelli grubu, İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu ile Galatasaray Lisesi önünden hareket ederek 2 ay sürecek bir tur için pedal çevirmeye başladı.

Konuyla ilgili olarak Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bu iki ay süre zarfında başta Türkiye olmak üzere Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya, Almanya, İsviçre, Fransa, Lüksemburg, Belçika, ve Hollanda’yı kapsayarak 01 Eylül’e kadar hayata pedal çevrilecek. Bu anlamlı projede Karesi Sporun Gazi Sporcusu Ekrem Taşkın’da yer alacak ve Karesi’yi dünyaya tanıtacak.” dedi.

Toplamda 4.500 km yol yapacak olan Ekrem Taşkın aynı zamanda protez ile bu kadar uzun km yapan ilk sporcu olarak tarihe geçecek. Ekrem Taşkın önceki gün Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ı ziyaret ederek tur hakkında bilgi verdi. Pedalların farkındalık için döndürülmeye devam edeceğini söyledi. Merhaba haber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu