GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Sevgi ve samimiyetin Karesi

Ramazan ayı öncesinde kırsal mahalle hayırlarında sıkmadık el bırakmayan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Allah’a çok şükür, kırsal mahallelerimizde gezerken yaptığımız yolları, parkları, köy konaklarını gördükçe ve halkımızın memnuniyetini duydukça büyük keyif aldık” dedi.

 

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, örf ve gelenklere uygun olarak kırsal mahallelerde haftasonu yapılan mahalle hayırlarına katıldı. Başkan Yılmaz ilk önce Armutalan Mahallesi’nde düzenlenen hayra katıldı. Mahalle halkı ile tek tek tokalaşan Başkan Yılmaz, hayra katılıp, mahalle meydanına yaptığımız Sevgi Park’ın açılışını gerçekleştirdi. Ardından Kırmızılar, Ortaca, Yenice kırsal mahallerinde düzenlenen hayırlara katıldı. Başkan Yılmaz hayırlarda Anneler Günü nedeniyle kadınlara beyaz karanfil dağıttı. Ziyaretli Kırsal Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel yağlı güreşlere katılan Başkan Yılmaz, Ziyaretli Muhtarı Mustafa Aygül’e güreşlere sahip çıktığı için teşekkür etti.

ARMUTALAN’DA SEVGİ PARKI AÇTIK

Armutalan Park’ının açılışında halka hitap eden Başkan Yılmaz, Armutalan Mahallesi’nin çok özel bir kırsal mahalle olduğuna vurgu yaptı.Karesi Belediyesinin haberine göre Başkan Yılmaz, “Armutalan’a sadece kırsal mahalle demek yetmez kültür elçisi mahallemiz hakkında kitap yazılmış, ilim irfan sahibi insan yetiştirmiş bir yer. Bizlerde kırsal mahallerimizde hızlı bir çalışma yaptık. 2018 yılı itibariyle 1 milyon metrekare üzerinde taş döşedik. Mahallerimizde gezerken hizmetlerin tamamının yapıldığını görüyoruz. Yolların bittiğini, parkların yapıldığını, konakların kullanıldığını görmekten büyük keyif alıyoruz” dedi.

İMARLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ
Akıllı göçün tekrar köylere geri dönmesini istediklerini belirten Başkan Yılmaz, “Emekli olan veya başka şehirlerde yaşayan insanlarımızın gelip baba topraklarında hem ticaretlerini yapmalarını hem de buraların huzurunu yaşamalarını istiyoruz. O nedenlede kırsal mahallelerimizde imar ile ilgili farklı konularla tip projelerle desteklerde bulunuyoruz. Sosyal hayatın dengesini sağlıyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu