GündemEkonomi

ŞİMDİ MODA SAANEN

Balıkesir’de Genç girişimciler Kimyager Cansu Cansunal (37) ve gıda mühendisi Ozan Ektik’in (37), 2,5 yıl önce kurdukları çiftlikte 100’e ulaşan “Saanen” ırkı keçileri ile büyüme sağladı.

Genç girişimcilerin hayvan besiciliği konusunda geldiği nokta Balıkesir’de oldukça başarılı saanen ırkının yetiştirillmesi, bakımındaki kolaylık ve süt verimiyle ön plana çıkan saanen keçiler son dönemde revaçta. Son yıllarda gözde meslek haline gelen hayvancılıkta ırk çeşitliliğinde alınan verimin artarak büyümesi hedefleniyor.

Mühendislik mesleğini bırakıp çiftlik kurduklarını belirten girişimci Cansu Cansunal, keçi çiftliğini, üniversiteden arkadaşı Ozan Ektik ile 2,5 sene önce kurduklarını söyledi. Daha önce başka işler yaptıklarını, hatta ticaretle uğraştıklarını, en sonunda böyle bir çiftlik kurmaya karar verdiklerini anlatan Cansual, süt veriminin yüksek olması nedeniyle “Saanen” ırkını tercih ettiklerini belirtti.

VALİ PROJE TAKİBİNDE

Balıkesir genelindeki yatırımları yakından takip etiklerini belirten Vali Yazıcı, “Balıkesir’e geldiğimiz günden itibaren ilimizdeki bütün yatırımları yakından takip ediyorum. Bu sürede çok önemli projeleri başlattık. İlçelerdeki yatırımları da yakından izliyorum.”dedi. Balıkesir’de, tarımsal üretimde ürün çeşitliliğinin her geçen gün arttığını belirten Vali Yazıcı, “İlimizin bu konuda pazar oluşturması çok önemli.

Tarım ve hayvancılık, ilimiz için çok önemli. Hem kişisel kazanç elde edip ülke ekonomisine katkı sağlamak hem de insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak faaliyetlerde bulunmak övülesi bir davranıştır.” dedi.

( Merhaba Haber Merkezi)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu