GündemEkonomi

ŞiMŞEK: “KASAPLIK HAYVAN iTHALATI TAMAMEN YANLIŞTIR”

Balıkesir Kırmızı Et Birliği Başkanı Cihat Şimşek “Tüketiciye ucuz et yedireceğiz derdine özel sektör üzerinden yapılan ve yapılacak olan karkas et ve kasaplık hayvan ithalatı tamamen yanlıştır” dedi.

Son zamanlarda yem fiyatlarına gelen bunca artışa rağmen besicinin karkas fiyatını arttırmadan nasıl devam etmesi bekleniyor diyen Balıkesir Kırmızı Et Birliği Başkanı Cihat Şimşek , yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Tüketiciye ucuz et yedirmek için fiyat baskısı yapılacak lakin yerli besicinin yedirdiği yem’e, kullandığı elektriğe, mazota % 20 zam gelecek, besicinin sesi çıkmayacak ve aynı fiyatlardan üretime devam edecek.

Üretim maliyetlerini aşağı düşürmek için yem fiyatlarına ve insafsızca zam yapan yem firmalarına müdahale yapılmayacak. Eğer piyasa reaksiyon gösterir karkas fiyatının yukarı yönde değiştiği an karkas et ve kasaplık hayvan ithalatı gündeme gelecek. Tüketiciye ucuz et yedireceğiz derdine özel sektör üzerinden yapılan ve yapılacak olan karkas et ve kasaplık hayvan ithalatı tamamen yanlıştır” dedi.

GELECEK PLANLAMASI YAPMAK ÇOK DAHA DOĞRU OLACAKTIR

Şimşek konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Bu tür ithalatlar üretimin berbat edilmesi, üreticinin batırılmasıdır. Bunun yanında ithalatçıların zengin edilmesidir. Bütün bu gelişmeler göz önüne alındığında hiçbir zaman önünü göremeyen üreticilerin, maliyetlerine gelen zamlar bir yandan ithalat baskısı bir yandan da, bu iki araya sıkışmışlığın içinde üretime devam etmelerini beklemekte zaten yanlıştır. Tüketiciye uygun fiyata et yedirmek istiyorsak; bugünden itibaren ithalatla ilgili cümle dahi kurulmamalıdır.

Masa başında hayvancılık yapıp ithalata dayalı politika ve planlama yerine sahada olup bir ayağı gübrede, bir ayağı toprakta olanlarla Türkiye gerçekleri üzerinden ve bu gerçeklerin hem üreticiye hem de tüketiciye faydalı olacak yönde gelecek planlaması yapmak çok daha doğru olacaktır. Böylelikle üretici sektörde devam edecek, sektöre yeni üreticiler katılacak ve üretim artmış olacaktır. Üreticisi artmış, üretimi artmış ürün zaten tüketiciye uygun fiyata ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu