Gündemİlçe Haberleri

TURİZM FUARINA SINDIRGI DAMGA VURDU

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un açılışını gerçekleştirdiği  7- Uluslararası Turizm Fuarı’nın dikkatleri çeken ismi yine Sındırgı ilçesi oldu.

7 Aralık’ta başlayan 11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, 10 Aralık tarihine kadar devam edecek. Fuar İzmir’de  İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuar, Partner İl Mersin ve Uluslararası Destinasyon Partneri Akabe’nin katılımıyla düzenleniyor. Sındırgı’nın leylek figürü bakan Kurtulmuş’un da ilgisini çekti. Ayrıca Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı ile birlikte bakan Kurtulmuş’a Sındırgı’nın yöresel değeri yağcıbedir halısı hediye etti.

Turizme Dair Herşey

36 ülkeden ve 54 ilden seyahat acentaları, tur operatörleri, iş ve kongre turizmi, bakanlıklar, konsolosluklar, oteller, tatil köyleri gibi sektör temsilcilerinin yer aldığı fuarda, katılımcı ile ziyaretçilere özellikle sağlık ve gastronomi turizmi konularında yoğun tanıtımlar yapılacak. GMKA ve Balıkesir Valiliği tarafından hazırlanan Balıkesir standının ise ilgi odağını Sındırgı ilçesi ve değerleri oluşturdu.

Yazıcı ‘Turist Sayısı Artacak’

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı fuar ile ilgili düşüncelerini “ 11. Travel Turkey Turizm Fuarı’na Balıkesir olarak katıldık. Özellikle Sındırgı Belediyemizin büyük katkıları ile bu güzel ekip hazırlandı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı katkılarıyla Balıkesir standımız hazırlandı. Standımızda bizler de Balıkesir’imizin turizm değerlerini görücüye çıkarıyoruz. Fuarı ziyaret edenlere Balıkesir’imizin turizm değerlerini anlatıp, onları ilimize ve ilçelerimize davet ediyoruz. Bu tip fuarlarda şehrimizi, denizden başlayıp, dağlara kadar giden turizm değerlerimizi, kültürel değerlerimizi, farklı ve her kesime hitap edebilen güzelliklerini tanıtmaya özen gösteriyoruz. Bu tür turizm fuarlarının şehrimize gelecek olan turist sayısını arttıracağını düşünüyorum. Güzel bir organizasyon, iyi bir başlangıç, sonrası da iyi olacak inşallah.” Dedi.

Yavaş ‘Sındırgı Adı Markalaşıyor’

İlçeyi termal turizm alanında atağa geçiren ve çalışmalarını bu yönde sürdüren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş fuar alanında yatırımcılarla buluşarak Termal Turizm Bölgesi olan Sındırgı ilçesini ve değerlerini yatırımcılara tanıttı. İlçenin geleceğinin termal turizme bağlı olduğunu ve tanıtım çalışmalarına büyük önem veren başkan Yavaş “ 11. Si düzenlenen İzmir yeni fuar alanındaki Uluslararası Turizm Fuarındayız. Sındırgı’mızı Balıkesir’imizi burada Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın ve Balıkesir Valiliğimizin, Balıkesir Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile tanıtmak için Sındırgı Yörükler Derneğimiz ile buradayız. Yağcıbedir halılarımızın eskiden beri dünyaca bilinir olması ile birlikte artık yeni yüzüyle termal otellerimiz, turistik yanımız, kolonyamız ve yiyecek içeceklerimizle şu anda hem gastronomi alanında hem de diğer alanlarda bölgemizi tanıtmak için buradayız. Turizm fuarları ilçemizin kalkınması ve gelişmesi için çok iyi. Çünkü bizler ilçemizi bölgenin bir incisi ve Ege bölgesinde insanların sıkça olarak geldikleri bir yer olması hususunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 49 tane tescilli yüzlerin üzerinde tarihi binalarımız var. Kültürel değer halımız var , termal değerlerimiz var, yara, yanık ve sedef gibi hastalıklara iyi gelen bir Emendere ve Hisaralan bölgesindeki turizm değerleri ve yeni bir Pamukkale’nin doğduğu travertenleri ile hakikaten görülmeye değer yerler. Gelecek insanların lezzetli yemekleri ve huzuru bulabileceği, mutluluğun ve dinginliğin alanında turizm sadece kum ve denizden ibaret olmadığını inşallah insanlarımız görmüş olacak. Fuar kapsamında ilçemizi tanıttığımız gibi yerli ve yabancı yatırımcılar ile de buluşma fırsatı bulduk. Onlara da ilçemizi tanıtarak davet ettik. Termale, kültüre, samimiyete ve dinginliğe Sındırgı’ya herkesi davet ediyoruz. Termal turizm ve kültürel değerleri ile Sındırgı adını bir marka haline getireceğiz.” Dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu