GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

SINDIRGI MUHTARLARI TARİHE DOKUNUYOR

Sındırgı Belediyesi kültür gezilerinin bu sefer ki durağı Osmanlı’ya başkentlik yapmış manevi ve tarihi değeri yüksek Edirne oldu.

Sındırgı Belediyesi organizasyonunda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda aralarında Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Atla, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşların bulunduğu 50 kişilik heyet Edirne gezisine katıldı. Muhtarlar daha öncede İstanbul, Konya, Nevşehir gezilerine katılarak tarihi yerleri görme fırsatı bulmuştu.

MİMAR SİNAN USTALIĞI

Mimar Sinan’ın ustalık eserim olarak nitelendirdiği ve mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olan Selimiye Camisi ile başlayan kültür gezisi kapsamında Sağlık Müzesi, Edirne Belediyesi, Askeri Hastane Şehitliği, Meriç köprüsü, Kırkpınar Er Meydanı, Kara tren ve il gezisi gerçekleştirildi. Edirne Belediyesi rehberliğinde gerçekleşen gezi de katılımcılar oldukça keyifli anlar yaşadı. Kırkpınar er meydanında bulunan Sındırgı’lı Kırkpınar başpehlivanlarından Mehmet Ali Yağcı kapısı önünde başpehlivanımız dualar ile anıldı. Pehlivanları ile ünlü Sındırgı’lı başpehlivanın adının yaşatılması da ilçemiz adına guru verici.

EDİRNE ZİYARETİ MUTLULUĞU

Sındırgı Belediyesi’nin haberine göre,Çanakkale şehitliklerinden sonra en büyük şehitliklerden biri olan Askeri Hastane Şehitliği’nde ise Sındırgı’lı şehitlerin adının da yer alması Kuva-yi Milliye’nin doğduğu ve nice kahramanların yer aldığı ilçemizin vatan millet sevgisini bir kez daha gözler önüne serdi. Şehitlik ziyaretinde bulunan heyet şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okudu ve dua etti. Gezinin son durağı Tekirdağ oldu. Aslen Sındırgı’lı olan Tekirdağ Valisi Sn. Mehmet Ceylan kafileyi gönül sofrasında ağırladı.Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş gezi ile ilgili düşüncelerini “Muhtarlarımız ile serhat şehri Osmanlı’nın 2.başkenti Edirne’yi ziyaret ettik. Mimar Sinan’ın ustalık eseri muhteşem Selimiye camiinde mest olduk. 2. Beyazıd tarafından yaptırılan Şifahane ile ecdadımızın sağlıkta nereye ulaştığını gördük. Adım başı tarih ve sanat kokan Edirne sokaklarında kaybolduk. Sarayiçi Kırkpınar er meydanında “Mehmet Ali yağcı kapısı” önünde gururlandık. Enfes lezzetlerini tattık.Gezide mihmandarlığı için Edirne Belediye Başkanlığına Araç desteği için Büyükşehir başkanı Zekai Kafaoğlu’na, katılım gösteren muhtarlarımıza, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüz ve personeline teşekkür ederim. Aynı zamanda gezimizin son ayağında bizleri gönül sofrasında Tekirdağ’da ağırlayan hemşerimiz Tekirdağ Valimiz Sn. Mehmet Ceylan’a da teşekkür ediyorum. “ sözleri ile dile getirdi. Geziye katılan heyet Başkan Yavaş’a teşekkürlerini iletti.

14.000 KİŞİ KÜLTÜR GEZİLERİNE KATILDI

Vatandaşların ufkunu genişletmek ve farklı alanları gezerek keşfetmelerini sağlamak adına Sındırgı Belediyesi tarafından kültür gezileri devam ediyor. Geleneksel hale gelen Kültür Gezileri kapsamında 14.000 vatandaşımızla farklı il ve ilçelere geziler düzenlendi. Özellikle Çanakkale Şehitlere Vefa Programı en çok talep alan gezi olurken Bursa, İstanbul, Eskişehir, Ankara, Edirne, Konya, Nevşehir gezileri de vatandaşlardan tam not aldı. Aynı zamanda gençlik projeleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleri ile 20 öğrenci Hollanda, Almanya, Amsterdam gezisi ile yurt dışına çıkma fırsatı buldu. Kültür gezilerinin yanında okullara araç desteği de veriliyor. Eğitim programları, kültür gezileri, çocuk köyü ve üniversite gezilerine de okullarımızın talepleri doğrultusunda, araç, rehberlik vb. hizmetler de sunuluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu