İlçe Haberleri

Sındırgı- Simav Yolu İçin Müjdeli Haber Geldi

Sındırgı ilçesi makus kaderinden kurtuluyor. Sındırgı’nın kaybettiği değerleri geri kazandırmak amacıyla projelerine gece gündüz devam eden Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, Ankara ziyaretlerinden eli boş dönmüyor. Göreve geldiği günden bu yana sayısız hizmete imza atan ve ilçeye 400 milyonluk yatırım kazandıran başkan Yavaş dur durak bilmiyor.

İlçenin en önemli sorunlarından olan ulaşım problemlerinin çözülmesine odaklanan başkan Yavaş, yapımına başlanan Sındırgı – Akhisar yolundan sonra Sındırgı – Simav yolu için de görüşmelerini sürdürüyor. Her fırsatta milletvekillerini, bakanları ziyaret eden başkan Yavaş, AK Partili Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Sındırgılı Hamza Dağ ve milletvekilleri ile irtibat halinde bulunarak Simav yolunda ilk etabın yapılması işinin 2018 yatırım programına alındığı müjdesini verdi.

 

Termal Belediyeler, Termal Yol İçin El Ele

Beş termal kaynaklı ilçeyi birbirine bağlayan Termal yol projesi için, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu, Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Gediz Belediye Başkanı Dr. Mehmet Ali Saraoğlu, Sındırgı AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla, Bigadiç AK Parti İlçe Başkanı Sayın Neşet Akbıyık; İzmir Milletvekili AK Parti Genel Merkez Ar Ge Başkanı Av. Hamza Dağ ve Balıkesir milletvekili Kasım Bostan ile bir araya gelip, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı makamında ziyaret ederek TERMAL YOL projesi detayları görüşüldü. Konu olumlu bir atmosfer içerisinde görüşüldü. Sındırgı ve Simav ilçeleri için ilk müjdeler geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, yaptığı açıklamada, “Her köyüme gidip geldiğimde insanların bu eziyeti çektiğini gördükçe ne yapabiliriz, acaba bir gün buraların yapılmasında bizim de tuzumuz bulunur mu diye düşünürdüm. Çok şükür Rabbim bu günleri gösterdi bizlere. Belediye Başkanımız Ekrem Yavaş ve Balıkesir milletvekillerimizle el ele vererek projenin hayat geçirilmesi adına mücadelemizi sürdürüyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Kalkınma Bakanımız ile yaptığımız görüşme olumlu geçmişti. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’mız ile de görüştük. Sındırgı’mızdan başlamak üzere ilk etabın 2018 yılı yatırım programına alınması sözünü aldık. İlçemize ve ilçelerimize hayırlı olsun” dedi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş; “Sındırgı’mız için olduğu kadar diğer beş ilçemiz içinde oldukça önemli olan proje can suyu olacak. Birlik beraberlik içerisinde yapılan işler hem daha güzel oluyor, hem de meyvesini daha çabuk veriyor. İzmir’e bağlantımızda sıkıntımız kalmadı. Çalışmalar başladı. Sındırgı-Akhisar yolunun tamamı yapılıyor. Simav yolu içinde meyvelerimizi almaya başladık. Termal yol projemizin hayata geçirilmesinde başta Kalkınma Bakanımız Lütfü Elvan’a, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanımız Ahmet Arslan’a’ bizlere yardımcı olan İzmir Milletvekili AK Parti Genel Merkez Ar Ge Başkanı hemşerimiz Av. Hamza Dağ’a, Balıkesir milletvekillerimize, ilçe belediye ve parti başkanlarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sındırgı-Simav arasını da kapsayan Termal Yol Sındırgı’mıza, bölge İl ve ilçelerimize, ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun inşallah. Projeler tamamlandığında ilçemiz yeniden eski günlerine o canlılığa kavuşacak” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu