Gündemİlçe Haberleri

SINDIRGI’DA ÜMMET İFTARI

Sındırgı’da kardeş STK’lar İlim Yayma Cemiyeti ve İHH işbirliği ile Ümmet İftarı düzenlendi.

İftar öncesi toplanan vatandaşlar Kur’an-ı Kerim eşliğinde ümmetin refahı için dua etti. Vatandaşlar su, simit ve hurma ile iftar yaptılar. Bir insanın gerçekten bir simitle doyabildiği, göz açlığının sakıncalı bir şey olduğu görülürken, mazlum ve mağdurların ne durumda olduğu da bir kez daha anlaşıldı.

“ÖNEMLİ OLAN ÜMMET REFAHI”

İftar sonrası edilen duaların ardından kısa bir konuşma yapan Balıkesir IHH başkanı Erman Elhan “ Bugün burada birlik ve beraberliğimizi bir kez daha gösterdik. Sayıların azlığı ya da çokluğu önemli değil. Önemli olan ümmetin refahı, mağdur ve mazlumların huzur bulması için dua eden toplulukların bir araya gelmesidir. Rabbim açılan ellerimizi boş çevirmeyecektir. Allah birliğimiz daim eylesin. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. “ dedi.

“ZULÜM GÖREN KARDEŞLERİMİZİN ACISINI HİSSETTİK”             

İlim Yayma Cemiyeti Sındırgı Şube başkanı Salih Durak ise “ Bugün Ümmet iftarı adı altında Sındırgılı kardeşlerimizle buluştuk. İHH ile birlikte. Bugün simitle karnımızı doyurduk. Aslında nefsimizin açlık çektiğini gördük. Dünya’nın dört bir yanında zulüm gören kardeşlerimizin acısını hissederek, onların selamete ermesi, ülkemizin refahı ve birlik, beraberliğimizin daim olması için ellerimizi semaya açtık. Katılan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim dualarımızı kabul, Ramazanımızı hayırlı eylesin.” Dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu