GündemDünyadan HaberlerEkonomiİlçe Haberleri

SINDIRGI’DA ÜRETEN ELE DESTEK

Sındırgı ilçesinde gözle görülen değişime tanıklık eden ilçe sakinleri ilçede yürütülen başarılı projelerle ekonomik alanda katkı sağlamanın ve sosyal içerikli projelerde yer almanın, çalışmanın ve kazanmanın keyfini yaşıyor.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ilçede yürütülen projelerin, insan odaklı ve doğal yaşamın içinden herkes için verim alınabilecek projeler olduğunu belirtti. Çaygören Barajında önceki gün yapılan balık yarışması ile görev şehidini andıklarını ve aynı zamanda sosyal içerikli kaynaşmayı ve dayanışmayı beraberinde getiren zincir halkalarının devamında ilçe’de festival hazırlığının da olduğunu söyledi.

“SINDIRGI İÇİN EL ELE VERDİK MUTLUYUZ”

Sındırgıda kültür ve sanat ağırlıklı etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor. Eğitimci Başkan Ekrem Yavaş öğrenciler için okuma etkinlikleri ile kitap fuarları düzenliyor. Kütüphanelerin oluşması için kaynak yaratıyor ve ilçedeki kadınlara özel açılan kurslarla ekonomilerinin bir nebzede olsa artması için çalıştıklarını belirtiyor. İlçede yol yapımlarının önem arz ettiğinin altını çizen Başkan Yavaş hedefimiz Sındırgılıların rahatı ve isteği doğrultusunda gereken neyse onu gerçekleştirmek diyor.

MİNERALLİ SU’DA YARIŞMA KEYFİ YAŞATTI
SIRADA FESTİVAL RENKLERİ VAR

Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günlerine hazırlanan Sındırgı ilçesinde etkinlik takvimi bitmiyor. Önceki gün balıkçıları ağırlayan Sındırgı ilçesinde İlker Karaslan adına düzenlenen yarışmalar nefes kesti. Görev şehidi Karaslan anısına düzenlenen yarışma Çaygören Barajında yapıldı. Yarışmaya 56yarışmacı katılşarak olta atı. İki ayrı termal su ile beslenen baraj kıyısında kamp kuruldu.

SINDIRGI’DA DOLU DOLU GEÇEN YARIŞMALAR

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Balık tutma yarışması ile ilçede ilki düzenlenen ve heyecan yaratan bu yarışmanın Çaygören Barajında 1970’li yıllarda hatırlandığını belirtti. En çok sazan balığını tutanlara ödülün verildiği yarışma sonrasında Başkan Yavaş “bizler sabaha kadar yarışma alanındaydık. Hasan Gökçe arkadaşımız birinci oldu. İlçemizde faal hale getirdiğimiz bu tür etkinlikler sürecek. Avcılar Kulübümüz, Büyükşehir Kırsal Hizmetler ve Sındırgıya değer katacak her işe emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÇAY DEMLESENİZ YERİDİR

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş Hisaralan’da 176 litre saniyede termal su akıyor. Emendere de ise bu saniyede 200 litre. Çaygören Barajı bugün çay demleyecek kadar temiz ve içerisinde mineral değeri yüksek olan 2 su barındırıyor” dedi. Başkan Yavaş kamp kuran yarışmacılara eşlik etti ve Sındırgı’nın doğal yapısı üzerine düşüncelerini yarışmacılarla paylaştı. Kuraların çekilerek başlatıldığı yarışmalarda UMKE Sağlık ekipleri de sağlık konusunda alınacak önlemleri olay yerinde aldı. Görev şehidi İlker Karaaslan’ın eşi de yarışma alanında hüznü ve ayrı bir gururu yaşadığını dile getirdi. Baraj kenarında ödül töreni öncesi Diriliş adlı cirit spor kulübünün gösterileri izlendi.12 saat süren yarışma sonrasında en çok sazan balığı tutanlara ödül verildi.

FESTİVAL HAZIRLIĞI

Sındırgı dolu dolu bir festivale hazırlanıyor. Kültür ve sanat etkinlikleri ile 31 Ağustosta düzenlenecek festivalin hazırlıkları tamamlandı.3 Eylül’e kadar sürecek olan festivalde sanat ve kültür ağırlıklı etkinlikler gerçekleştirilecek.

“ÜRETEN ELE DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Sındırgı Belediyesi tarafından kadınları istihdama kazandırmak, turizmle gelişimde aktif rol almalarını sağlamak amacı ile yürütülen projeler sürüyor. Hanımeli çarşısı ile başlayan proje, Akpınar Yaşam Merkezi ile taçlandırıldı. Yaşam Merkezinde atölyelerde üretim yapan kadınlar, aynı zamanda ekonomilerine bir nebze olsun katkı sağlıyor ve mutlu oluyorlar. Bunun yanında BALMEK işbirliği ile açılan kurslar sayesinde bayanların becerilerini geliştirmelerine de olanak sağladık. Açılan kurslar ve atölyeler sayesinde kadınlar boş vakitlerini verimli değerlendiriyor, aynı zaman da sosyal çevre edinerek, ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı da sağlıyorlar.

“ KURSLARA KATILANA SERTİFİKA”

Açık alan satıcılığı, Temel pazarlama yönetimi geliştirme ve uyum eğitimi, Balıkesir pullusu, Fadime bebek yapımı ve fotoğrafçılık kursuna katılan kursiyerlere belgeleri ilçe kaymakamı Samet Öztürk ve belediye başkanı Ekrem Yavaş tarafından düzenlenen törenle verildi.Başkan Yavaş “Annemiz, eşimiz, bacımız, kardeşimiz olan kadınlarımız bizlerin yapı taşı, onlar her alanda var olmalı. Kadınlarımızı istihdama kazandırdığımızda inanıyorum ki ilçemiz daha da güzelleşecek. Biz bugüne kadar yapılanların meyvelerini toplamaya başladık. Bayan kardeşlerimiz hem yeteneklerini keşfediyor, hem de sosyalleşiyorlar. Termal turizmle gelişen ilçemizde bayanların turizme katkısı oldukça yüksek. Evlerinde ürettikleri ürünler hediyelik eşya reyonlarını süslüyor. Yöresel lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Bayan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Desteklerimiz artarak devam edecek.” Dedi.Kamil Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu