Gündemİlçe Haberleri

SINDIRGI’YA AT ÜSTÜNDE ATATÜRK HEYKELİ

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde Yörük kültürünü ve Türklüğü temsil eden at üstünde Atatürk heykeli Cumhuriyet Meydanında yerini aldı.

Geçtiğimiz yıllarda Cumhuriyet Meydanında düzenleme çalışmaları gerçekleştirilmiş, eski Atatürk heykeli de kaldırılarak muhafaza altına alınmıştı. Kuva-yi Milliye kahramanları İbrahim Ethem Akıncı, Makbule Efe ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldığı rölyef anıtı da Cumhuriyet Meydanında Belediye binası önüne yerleştirilmişti. Ancak bir grup tarafından siyasi malzeme edilmek istenmesi üzerine eski Atatürk heykeline saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle protesto gösterileri düzenlenmişti. İçerisinde Atatürk ve Kuva-yi Milliye kahramanlarının yer aldığı anıta saygısızlık yapılarak ucube adı takılmıştı. Ulusal gündemde de geniş yankı yaratan asılsız olayın ardından Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş o günlerde verdiği sözünü tuttu, Cumhuriyet meydanına at üzerinde Atatürk heykeli yerleştirildi.

Başkan Yavaş’a İlk Teşekkür CHP’den

Başkan Yavaş’a ilk teşekkür de CHP ilçe başkanı Enis Ermiş’ ten geldi. Başkan Yavaş’ı telefonla araya Ermiş Atatürk heykeli ile ilgili sözünü tuttuğu için teşekkür etti. Heykel polemiği yaratan grup da sözünde durmasından dolayı başkan Yavaş’a teşekkür etti. Atatürk heykeli ile ilgili polemik son buldu. Eski heykelinde yeni yapılacak okul bahçesine yerleştirilmesi planlanıyor. Başkan Yavaş “ Mustafa Kemal Atatürk tek bir kişinin ya da bir kesimin değil Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olarak hepimizin ortak değeridir. Cumhuriyet Meydanımızı düzenlerken mevcut Atatürk heykelini kaldırarak muhafaza altına aldık. Meydanımıza da Kuva-yi Milliye kahramanlarımız İbrahim Ethem Akıncı, Makbule Efe ve Mustafa Kemal Atatürk’ün yer aldığı rölyef bir anıt yerleştirdik. Vatandaşlarımızın talebi üzerine, dedik ki burası Yörükler diyarı. Türklük, yörüklük at ile özdeşleşmiştir. Yörükler diyarı Sındırgımıza biz de atın üzerinde bir Atatürk heykeli kazandırdık. Cumhuriyet meydanımıza yakıştı, vatandaşlarımızın da beğenisini topladı. İstanbul Büyükşehir Belediyemize ve emeği geçen personelime teşekkür ediyorum. Bunun yanında heykelin konulduğu kaidenin önüne de Mustafa Kemal Atatürk’ün “ Türk Milleti Asla Esareti Kabul Etmez “ sözünü yazarak Amerika’ya İsrail’e ve tüm düşmanlarımıza en net mesaj verilmiş olacak.” dedi. Anıt heykelin açılışı 30 Ağustos Zafer Bayramında gerçekleşecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu