Özel HaberlerGündemSiyaset

Siyaset Sürprizlere Gebe

Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki’ ye sorduk. İsmail Ok’ta ‘Hayır’ diyor. Bu konuda aynı görüştesiniz İsmail Ok’u CHP’de görebilir miyiz?

 

Siyaset kapısı sürprizlere gebe. Partisinden ihraç istemiyle disipline verilen MHP’li Milletvekili İsmail Ok’un, Balıkesir’de siyasi olarak belirli bir tabanı bulunuyor ancak; Ciddi bir kan kaybı yaşadığı da bir gerçek. Balıkesir’de partisi MHP ile İl Başkanlığı ve bazı ilçelerden tepki alarak, parti binasına dahi alınmayan ve bu konuda açıklamalar yapan Ok’un kafası da bu aralar oldukça karışık. Balıkesir ile bağlantısı ise sıfır.

 

ARGUN ATICI’YA AÇIK MEKTUP ‘SEN DE GEL’

CHP İl BAŞKANI Ender Biçki kendisine yönelttiğimiz soruları yanıtlarken ilginç ayrıntılara da yer vererek belirli mesajlar verdi.Biçki, ‘Ben hatta Argun Atıcı’ya bile aynı şeyi söylerim;‘CHP’nin kapısı açık. Dün başka partilerde siyaset yapmış ama bugün CHP’nin içinde olan arkadaşlarımız var. Kapımızda gönlümüzde açık. ’dedi.

 

DAVETİMDE ISRARLIYIM

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ender Biçki ‘Evet’ diyen partiler ve başkanları ‘Evet’i anlatmakta zorluk çekiyorlar dedi. Tarafsız bir basın organı bizi buluştursun. ‘Evet’ diyen AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ve MHP İl Başkanı Argun Atıcı’ya neden Hayır’ı ben anlatayım. Onlar ‘Evet’i anlatamıyorlar’ şeklinde konuştu.mhp İl Başkanı Atıcı Biçki’nin bu çağrısını kabul etmiş ve nerede isterse ben hazırım.Konuşalım’demişti. Semra Aman Akyürek’in haberi.

 

SİYASET’TE HER AN HER ŞEY OLABİLİR

MHP’den disipline verilen ve bir zamanların eski Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok’u ileride CHP’de görebiliriyiz sorusuna CHP İl Başkanı Biçki yanıt verdi. ‘Ben onu bilemem ama CHP’nin kapısı herkese açık. CHP’nin kapısı toplumun her kesimine açık. Çünkü CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür ve inanıyorum ki referandumdan sonra referandumda ‘Hayır’ çıktıktan sonra birleştirici güç olmaya da devam edecektir. Ben Cumhuriyet Halk Partili olmak isteyen herkese açık. ’yanıtını verdi.

 

Semra Aman Akyürek: İsmail Ok’un bir partisi şuan için yok?

Ender Biçki: ‘‘Disipline verildi ama hala MHP’nin bir milletvekili. Biz, kişiler ve şahıslar üzerinden siyaset yapmayız. Cumhuriyet Halk Partisinin kapısı, net bir şekilde ifade ediyorum; Tüzük ve ilkelerini kabul eden sadece İsmail Ok değil herkese CHP’nin kapısı açık. Ben Cumhuriyet Halk Partili olmak istiyorum diyene kapı açık. Hatta Argun Atıcı’ya bile aynısını söylerim. Dün başka partilerde siyaset yapmış ama bugün CHP’nin içinde olan arkadaşlarımız var. Kapımız gönlümüz açık.

 

İsmail Ok’a sizden bir teklif gider mi sorumuza Biçki, ‘Biz buradan bütün Türkiye ye teklif götürüyoruz. Gelin birleştirici güç olalım diye. CHP; ’de toplanılması doğru ve yerinde bir karar olur.’ yanıtını verdi.

 

DAVETİMDE ISRARLIYIM

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ender Biçki ‘Evet’ diyen partiler ve başkanları ‘Evet’i anlatmakta zorluk çekiyorlar dedi. Burada anayasa değişikliğine ‘Evet’ diyecek olan partilerin ve değerli başkanlarımızın ‘Evet’i anlatma konusunda zorlandıklarını görüyorum diyen Biçki şöyle konuştu: ‘ Bu sebeple bende gerçekten Türk Halkının refahını getirecekse, zenginleşme getirecekse, terörü bitirecekse, ekonomik dar boğazı önleyecekse, bu anayasayı bu şekilde savunuyorsanız ‘Hodri Meydan’ İstediğiniz TV Kanalında, istediğiniz alanda, meydanda, Ali Hikmet Paşa meydanında halkı da çağırıp vatandaşların önünde bu anayasa değişikliğine neden ‘Evet’ Dediklerini ve neler getireceklerini anlatsınlar bende neden hayır diyeceğimi anlatayım. Bu davetimde ısrarlıyım. MHP İl Başkanımız, Değerli Argun abimiz daveti kabul etmiş o halde bu işin bir organizasyonunu yapalım. Bana tarih ve saat versin yada tarafsız birine bu işi teslim edelim. MHP İl Başkanı Nuri Argun atıcı olacak, AKP İl Başkanı da olacak birlikte oturup konuşacağız. Çünkü bu anayasa değişikliğinin asıl mimarı AKP ve MHP İl Başkanları birde ben oturup konuşacağız. Bunu istiyorum.’

 

 

Semra Aman Akyürek: Referandum çalışmalarında sahaya inmek için takvimler belirlendi. CHP’nin takvimi  Balıkesir’de ne yönde sahaya indi mi? İnecek mi?

Ender Biçki: ‘Biz referandumun bir parti seçimi olmadığını anlatacağız. Türkiye’nin hangi noktalara gidebileceğini anlatacağız. Vatandaşımızın Hayır diyeceğine çok inanıyorum. İyi bakıldığında ve incelendiğinde refah getirmediği görülüyor.

 

Semra Aman Akyürek: Partiler sloganlarını belirledi. CHP bu konuda sloganını henüz belirleyemedi bu yönde ki çalışma nedir? Ne diyeceksiniz?

Ender Biçki: Yakın bir zamanda bu konudaki müzik ve çeşitli argümanlar elimize ulaşacaktır. Güzel bir seçim dönemi olacağına inanıyorum.

 

Semra Aman Akyürek: CHP İl Başkanlığı olarak çalışmalarınıza nerden başlayacaksınız? Merkez mi yoksa kırsal bölgelerden mi start verilecek?

Ender Biçki: Çalışmamız kırsal ağırlıklı olacak. Burada hedef kitlenin tarafsızlar olduğu çok açık ve net. Kararsız olan bir kitlenin olduğunu çok iyi biliyoruz. Hedef kitlemiz onlar olacak. Bu seçimde kimse Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyecek. AKP’ye oy vermeyecek. CHP’ye oy vermeyecek. Ama Anayasa değişikliği eğer geçerse ,Cumhurbaşkanı kim olursa olsun  bu yetkilerle ülkede bütün yönetime söz sahibi olan kişi karar verecek. Bunun doğuracağı sıkıntıları anlatmaya çalışacağız.

 

Semra Aman Akyürek: CHP İl Başkanlığı İlçe teşkilatları ile bir toplantı yaptı mı?

Ender Biçki: Bizler ilçe başkanları ve tüm ilçelerin ana kademeleri ile birlikte bir araya geldik.2011 seçimlerinde Milletvekilliği aday adayı olmuş arkadaşlarımızla da bir araya geldik. Merkezde görev yapmış eski il ve ilçe başkanları ile de bir araya geldik. Hatta belediyesi CHP’de olmayan ilçelerimizin meclis üyeleri ile de bir toplantı yaptık. Sahada görev alacak arkadaşlarımızla da görüşüyoruz, görüşmelerimiz devam edecek.

 

Biçki ‘İsmail Ok bir dönem Milliyetçi Hareket Partisinde de Belediye Başkanlığı yapmış bir isim. Kendisi şahsen çok iyi bir insan, değerli bir insandır. Şuan için Milliyetçi Hareket Partisinin Milletvekilidir. Şuan için Bir başka partide siyaset yapan biriyle ilgili bir değerlendirme yapmam. Yapmamda doğru olmaz. Bizim il başkanlığı olarak bu konuda bir çalışmamız yok. Bu konuda bizimle yapılan bir görüşme yok.’

  

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu