EkonomiGörüntülü HaberlerGündem

SMMMO’DA MESLEK İÇİ EĞİTİMLER HIZ KESMİYOR

Metin Yalçın: “Gelir vergisi beyannameleri SMMMO üyeleri tarafından tasdiklenmeli”

Balıkesir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), üyelerine yönelik eğitim faaliyetlerine devam ediyor. “Gelir vergisi ve beyannamesinde yol haritası” konulu eğitim seminerinde konuşan Oda Başkanı Metin Yalçın, “Türkiye’de yıllık gelir vergisi beyannamesi üretilmesi konusunda mutlak suretle meslek mensuplarımız tarafından tasdiklenmelidir” dedi.

Balıkesir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, üyelerine yönelik eğitim faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Odanın toplantı salonunda düzenlenen eğitim seminerinde ““Gelir vergisi ve beyannamesinde yol haritası” konusu ele alındı. Açış konuşmasını Oda Başkanı Metin Yalçın’ın yaptığı seminerde TÜRMOB Eğitmeni Harun Raşit Tokcan katılımcılara bilgiler verdi.

EĞİTİMLER TÜRMOB ÜZERİNDEN

Muhasebeci ve Mali Müşavirleri değişim ve gelişimleri takip etmek zorunda olduğunu söyleyen Balıkesir SMMMO Başkanı Metin Yalçın, “Her ne kadar meslektaşlarımızın geçmişten edindikleri deneyimlere güveni sonsuz olsa da süreli bir yenilenme ihtiyacı olduğu hepimizce görünür durumda. Bizler bu konudaki sorumluluğun meslek örgütü üzerinden yürümesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bugüne kadar yürüttüğümüz yerel çalışmaların yanısıra, TÜRMOB’un da genel merkez üzerinden yürüttüğü görevlendirmeler ile eğitimlerimizi yapmaya başladık. Özellikle son dönemde evimizde ağırlayacağımız hocalarımızın ve bizlere yardımcı olmak için buraya gelen dostlarımız genel merkez tarafından yönlendirilenler oldu” bilgisini verdi.

YALÇIN: “MUHASEBECİLER YENİLENMEYE AÇIK OLMALI”

Muhasebeci ve mali müşavirlerin yenilenmesi ihtiyacına tüm oda üyelerinin duyarlı olmasını isteyen Yalçın konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Özellikle beyanname konusunda yapılacak çalışmalarda reyting sorunu oluyor. Hep şunu söylüyoruz. Bir kere daha söylüyorum. Yaptığımız iş sadece operasyon ve kayıt değil. Hatta mesleğin geleceği tartışmasında bizleri daha ileri taşıyacak şey; kayıttan daha ileri şeyleri başarmak olacaktır. Bu da hepimizin yaptığı bir şey. Her yıl yıllık gelir vergisi beyannamesi aynı gibi gelse de pek çok konusu yenilenerek, ya da güncellenerek önümüze gelmekte. Bu ülkede vergi veren milyonlarca insan var. Türkiye’de yıllık gelir vergisi beyannamesi üretilmesi konusunda mutlak suretle meslek mensuplarımız tarafından tasdiklenmelidir. Bunu ürettiğimiz sürece vergi güvenliğini de sağlamış oluruz. Bizler meslek mensupları olarak sadece belge kaydı üzerinde uzmanlaşmış arkadaşlar olmamalıyız. Umuyorum ki yakın gelecekte mesleğimizin bu boyutunun öne çıkması artacaktır. Umuyoruz gelecekte bu salonlarda daha fazla meslektaşımızı ağırlayalım”.
Yalçın’ın konuşması ardından TÜRMOB Eğitmeni Harun Raşit Tokcan tarafından “Gelir unsurları, kazancın tespitinde özellikli konular, indirimler, istisnalar ve muafiyetler, yıllık beyan ve toplama yapılmayan haller ile özelgeler ışığında gelir vergisinde özellikli haller” konularında bilgiler verildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu