GündemTürkiye Gündemi

Son OHAL KHK’sı Yayımlandı!

12 Dernek, 3 Gazete ve 1 TV Kanalı Kapatıldı. OHAL Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, 12 dernek, 3 gazete ve 1 televizyon kanalı kapatıldı.18 Bin 632 Kişi Kamudan İhraç Edildi. Çeşitli kurumlarda görev yapan 18 bin 632 personel kamudan ihraç edilirken 148 personel kamudaki görevlerine iade edildi. Söz konusu kişiler, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecek, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecek. NTV’nin haberine göre Bu kişiler oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından on beş gün içinde tahliye edilecek. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak. Bu kişiler hakkında bakanlıkları ve kurumlarınca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulacak.

BİN 526 KİŞİNİN RÜTBESİ ALINDI

Kurumlarından emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan, istifa eden veya başka bir sebeple ayrılanlardan, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti, iltisakı veya bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen Türk Silahlı Kuvvetleri’nden 324, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden bin 167 ve Jandarma Genel Komutanlığı’ndan 35 kişinin rütbesi alındı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu