Spor

Sorunlu ama umutlu

SORUNLU AMA UMUTLU

 

Sezon başından bu yana 9 fire veren Balkes’te ilk hedef, önceki dönemden UÇK’ya giden futbolculardan kaynaklanan transfer yasağını kaldırarak, Ümraniye maçına yeni takviyelerle çıkmak.

Lige verilen arayı Antalya kampıyla değerlendiren Balıkesirspor’da mesai yarın başlayacak. Dün takımın büyük bölümü kampa katılsa da birkaç eksiğin bulunduğu kırmızı beyazlılarda gözler Daudet N’Dongala’da olacak. Geçtiğimiz günlerde sözleşmesini tek taraflı feshettiği basına yansıyan siyahi oyuncu, kampa katılırsa durumu da netlik kazanmış olacak. Balkes’in Antalya kampı, deplasmanda oynanacak Ümraniyespor maçına dek sürecek. Ev sahibi takımın Ziraat Türkiye Kupası maçı göz önüne alındığında, 14 Ocak Cumartesi günü öğlen saatlerinde oynanması muhtemel mücadele için takım bir gün önceden İstanbul’a hareket edecek ve ilk sınavına Ümraniye Belediye Şehir Stadı’nda çıkacak.

 

YASAĞIN KALKMASI İÇİN 1 MİLYON 300 BİN LAZIM

Antalya’daki kamp döneminde sezonun ikinci yarısına hazırlanan Balıkesirspor’da ilk sıkıntı, çeşitli sebeplerle kulüple yollarını ayıran 9 futbolcunun yerini dolduracak transfer çalışması olacak. Sezon başından bu yana; Hüseyin Tok, Dilaver Güçlü, Tadiç, Zeefuik, Daudet N’Dongala gibi isimlerle sorunlar yaşandığı için yollarını ayıran yönetim kurulu, üzerine eklenen Muhammet, Oğuz gibi sakatlıkların yanı sıra Uğur ve Abdülkadir’in de kiralık gönderilmesiyle transfer yapma kararı aldı. Teknik Direktör Can Cangök’ün hazırladığı rapor doğrultusunda birlikte hareket eden yönetim kurulunun transfer yapabilmesi için öncelikle 1 milyon 300 bin civarındaki parayı bulup, geçmiş dönemde kulübü TFF ve FİFA’ ya şikayet eden futbolculara ödemesi gerekiyor.

 

ATABAY”TRANSFER İHTİYACIMIZIN FARKINDAYIZ”

Kaliteli kadroya sahip Balıkesirspor’un bu sezon Süper Lig’e çıkması için çalışmalar yaptıklarını ve ortaya çıkan problemlerle boğuştuklarını dile getiren As Başkan ve Futbol Şube Sorumlusu Harun Atabay”Daha önceki dönem futbolcularımızın UÇK’ya (Uyuşmazlık Çözüm Kurulu)yaptıkları şikayet sonucu Balıkesirspor’un transfer yasağı var. Rakam yaklaşık 1 milyon 300 bin lira tutarında. 9 futbolcumuz çeşitli sebeplerle sezonun ikinci yarısında takımla birlikte olamayacak. Dolayısıyla bu eksikliklerin giderilmesi gerekiyor. Çünkü bir hedefimiz var ve bunu başaracağımıza inanıyoruz. Öncelikle bu yasağı kaldırıp sonrasında belirlediğimiz bölgelere transfer yapmayı planlıyoruz. Reklam ve Tv gelirlerimiz var, güzel haberler alıyoruz, inşallah bu sorunun da altından kalkarak ilk maçımıza yeni isimlerin katıldığı kadromuzla çıkmak istiyoruz.

 

ERAY İÇİN ACİL 500 BİN LİRA GEREKLİ

Stoper, sağ ön, santrafor ve orta saha oyuncusu olmak üzere 4 takviye hesapları yapılan Balıkesirspor’da bir başka sorun ise Eray Ataseven’in geciken ödemeleri. 500 bin liralık alacağı için federasyona başvuran Ataseven, geciken alacağının ihtarına rağmen kulüple diyaloğunu kesmemiş ve görüşmeler olumlu yönde sürüyor olsa da birkaç gün içerisinde alacağının hesabına yatmaması durumunda yollar ayrılabilir. Konuya açıklık getiren Harun Atabay “Eray, Balıkesirspor’un önemli bir futbolcusu. Özellikle İshak-Eray ikilisi bu ligin en iyisi diyebilirim. Biz Eray’ı kadromuzda tutmak için elimizden geleni yapacağız. Bu konu kısa süre içerisinde çözülecektir.” derken N’Dongala’da haklı oldukları halde, menajerin yanlış yönlendirmesi ile sanki Balıkesirspor’un haksız gibi yansıtıldığını, ancak kulübün N’Dongala’ya karşı sorumluluğunu yerine getirdiğine dikkat çekti. Söz konusu oyuncunun menajerinin yolladığını iddia ettiği faxın ne kendilerine ne de TFF ye ulaşmadığına vurgu yapan Atabay, yalancı konumuna sokulmaktan duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

 

GOLCÜ BEKAMENGA’NIN KAFASI KARIŞIK

TFF 1.Lig Kulüpler Birliği’nin kulüpleriyle sorun yaşayarak ayrılan futbolcuların transferi konusunda centilmenlik anlaşması yaptığı biliniyor. Bu kapsamda N’Dongala Balıkesirspor’dan ayrıldığında diğer kulüplerde oynama şansının olmadığını ifade eden As Başkan Atabay “Bizde bazı futbolcularla görüşüyoruz ve bu anlaşmaya özen göstererek hareket ediyoruz.” şeklinde duruma netlik katarken, Balıkesirspor’un bir diğer önemli oyuncusu Bekamenga’nın alacağı konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını söyledi. Gol krallığında iddialı isim için herhangi bir transfer isteminin olmadığını ancak menajerlerin direk futbolcuyla görüşerek kafa karışıklığı yaptıklarını belirten genç yönetici, Bekamenga’nın önümüzdeki yıla değin Balıkesirspor’un oyuncusu olduğunu ve bu futbolcuyu kadrosuna katmak isteyen kulübün, Balıkesirspor yönetimiyle görüşmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

ANTALYA KAMPINA 8 GENÇ İSİM DAHİL EDİLDİ

İki hafta sürmesi planlanan Antalya kampına 8 alt yapı oyuncusunu da götüren Balıkesirspor, ikinci yarı hazırlıklarına yarın başlayacak. Kampa götürülen genç oyuncular; Şaban Tükenmez, Akçan Sayar, Çağatay Vatan, İbrahim İçuz, Emrah Kaş, Görkem Fidan, Kaan Kayalı ve Asil Kaan Eryılmaz Teknik Direktör Can Cangök’e kendilerini göstermek için çaba gösterecek. Balkes’in ikinci yarıya hazırlandığı Antalya kampında, yakın bölgede çalışmalarını sürdüren Altınordu takımıyla, bir hazırlık maçı yapması bekleniyor.

İsmail Koca

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu