GündemGörüntülü Haberler

Söz verdiğimiz gibi devam

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu, 2018 yılı sonuna kadar 1125 kilometrelik yeni yol, 1200 kilometrelik yol bakım ve 1 milyon 150 bin metrekarelikte kilit parke taşı döşeme çalışmasının tamamlanacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yol yapım ve onarım çalışmaları hakkında basın toplantısı düzenledi. Bir restoranda düzenlenen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Cemil Şahin, Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık, şube müdürleri ve basın mensupları katıldı. Toplantıya Bandırma ve Erdek’te etkili olan yağmur yağışları sonrası yaşanan doğal afetle ilgili bilgiler vererek başlayan Başkan Kafaoğlu, bu tür afetlerin dünyanın her yerinde yaşandığını söyledi. Bu tür büyük afetlere ne alt nede üstyapının dayanabildiğini söyleyen

 

Kafaoğlu, 2018 yılını ‘Asfalt ve Yol Yılı’ ilan ettiklerini açıkladı. Kafaoğlu, sezonun başlaması ile çalışmalara başladıklarını vurguladı. Balıkesir’de şuana kadar 450 kilometre sati kaplama yağıldığını ifade eden Başkan Kafaoğlu şöyle konuştu:

“125 kilometre BSK (Bitümlü sıcak karışım) yapılmış vaziyette. Yaklaşık olarakta kırsal mahallelerimize 300 kilometre kilit parke taşı döşemesi yapıldı. Toplamda 875 kilometrelik yol çalışmalarımız şuan için tamamlanmış durumda. Bunun yanında şuanda sezon sonuna kadar 45 günlük bir çalışmamız olacak. BSK’da hatta Kasım ayı sonuna kadar çalışılabiliyor. 250 kilometre daha yol çalışmamız devam edecek. 1200 kilometre yol bakım çalışmaları yapıldı. 600 kilometre daha da yol bakım ve tamirat çalışmaları da devam edecek.”

1 MİLYON 150 BİN METREKARE KİLİT PARKE TAŞI DÖŞENİYOR

Bu çalışmalarda 1 milyon 370 bin ton ocak malzemesi kullanıldığını açıklayan Kafaoğlu, 550 bin tonda asfalt malzemesi kullanıldığını belirtti. 80 bin ton asfalt mıcırı, 8 bin ton ise pütürlü malzeme kullanıldığını söyleyen Kafaoğlu, “1 milyon metrekare de kilit parke taşı kullanıldı. Kilit parke taşı çalışmaları sürüyor. 1 milyon 150 bin metrekarede kilit parke çalışması yapılacak yılsonuna kadar. İhtiyaçlar bitmiyor. Sezon sonuna kadar kilit parke taşında yüzde 20 iş artırımı yapacağız. Ülkemize yapılan ekonomik saldırılardan dolayı asfalt çalışmalarında önümüzde sorunlar oluştu. Hamdolsun bu sıkıntıları aştık ve tekrar gaza bastık. Şuanda 50 ayrı noktada yol çalışmaları devam ediyor. Balıkesir coğrafyası çok büyük. Bunu rağmen durmadan çalışmaya devam ediyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık dönemde Balıkesir’in artık yol ve su sorunu ortadan kalkacak.” diye konuştu.

Açıklamalar sonrası Başkan Kafaoğlu, basın mensuplarıyla birlikte yol yapım çalışmalarını yerlerinde inceledi. Kafaoğlu, basın mensuplarına çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu