GündemÇocukçaEğitim

Spor ve sağlıklı beslenme

Sağlıklı beslenmenin önemi ve sağlık için etkinliklere dair söylenebilecek ve yapılabilecek o kadar çok şey var ki. Bugün Çocukça’ya konuk olan Çocukça okurlarına vereceğimiz bilgiler ve çocukça fikir ,düşünce istek ve olumluluk üzerine her cümleyi yine kurmak istedik. İşte bilgiler ve düşünceler…

Öncelikle gün içinde tükettiğimiz besinlerin çeşitlilik arz etmesi önemli. Tek taraflı beslenme yemekte alınan hazzı ortadan kaldırdığı gibi ayrıca yemeğe karşı olumsuzluk geliştirir. Dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemli koşulu tek taraflı beslenmemekten geçer. Meyve ve sebze yemeyi bir alışkanlık haline getirmeliyiz mesela. Balıkesir’de bahçeden kopartılan bir elmanın tadına doyum olur mu?

Balıkesir Çağışta öğrenciler mahallelerine kazandırılan bir ek binanın açılışında öğle yemeğini birlikte açık havada keyifle yedi. Sağlık ve spor deyince aklınıza neler geliyor. Sağlıklımısınız sorusunu yanıtladı.
Büşra Fadıl: Ben her sabah soğuk su ile yüzümü yıkıyorum bu çok sağlıklı ablam öyle diyor. Hiç yaşlanmayacakmışız. Sağlıklı besleniyorum çünkü yemeklerimizi annem yapıyor.

Mustafa Ocak: Sağlık deyince benim aklıma koşmak ve oynamak geliyor. Bende hergün bunu yapıyorum. Sağlıklıyım. Okulda teneffüste te çok hareket ettiğimi düşünüyorum. Yemek yemeyi sevmiyorum. Sadece çorba severim ben.

Berra Aydın: Ben et yemeklerini çok severim. Bugün burda yediğimiz yemekte çok güzel olmuş. Sevdim. Meyve yemiyorum. Sevmediğim için yemiyorum ama yiyebilirim Sağlıklı olmak demek bence et sağlıklı.
Numan Aydın: Ben beden dersini çok severim. Spor deyince aklıma okulum ve ders geliyor. Öğretmenimizin hareket yaptırması hoşuma gidiyor ve komik geliyor hep gülüyorum. En sevdiğim ders. Ben sporu seviyorum.
Hilal Gün: Bugün bence spor yapıyoruz. Konuşmak spordur. Ağzımız hareket ediyor( Hilal ve arkadaşları ile öğretmeni gülüyor…)

Çocukça’nın kıymetli öğrencileri ve okurları sizi seviyoruz ve sağlık, için sizin söylemlerinizle birlikte yer alan bu cümlelere bizde sizler için birkaç bilgi ekleyelim istiyoruz. Bu bilgileri keyifle okuyun. Hatta sesli okuyun ki Hilal gibi spor yapın….

HAYDİ, HAREKET ET

Günlük egzersiz yapmak çok önemli ve sağlıklı. Ağır yemeklerden sonra en az 20 dakika yürümek sağlıklı bir sindirim ve dolaşım için önemli. Sağlıklı beslenme açısından yüzme- yürüyüş- bisiklet sürmek harika bir fikir olabilir. Diğer spor türlerini yapma imkânlarınız mevcut ise onları da yapmanız gerekir. Isınma hareketleri yapmayı bir alışkanlık haline getirin.

*Yürüyüş kan akımını ve kan damarlarının miktarını artırarak, dolaşımı iyileştirir, kalp-damar ve beynin damarsal hastalıkları riskini azaltır.

*KBeyine oksijen sağlanmasını artırarak, zihinsel keskinlik ve yaratıcı düşünce potansiyelini yükseltir.an basıncını düzenler.

* Dayanıklılığı artırır.

*Yaşlanma sürecini geciktirerek, genç görünüm sağlar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu