Çocukça

SPORUN GENÇ YETENEKLERİ

Altıeylül Ortaokulu’nun sporda başarı elde eden öğrencileri, sporun faydalarını ve kazandıkları başarıları ‘ÇOCUKÇA’ sayfamızda anlattılar. En az bir spor dalıyla uğraşmanın faydalı olacağını söyleyen öğrencilerin, arkadaşlarına da önemli tavsiyeleri var.

Altıeylül Ortaokulu’nda okuyan öğrenciler, sportif ve kültürel başarının da en az akademik başarı kadar önem taşıdığının farkındalar. Jimnastik, basketbol, kıcbocks ve daha pek çok dalda yarışmalara katılan öğrenciler, aldıkları başarılı sonuçlarla öne çıktılar. Sportif maceralarını anlatan çocukların, arkadaşlarına da önemli tavsiyeleri var…

 

Devran Avcı (11)  Kıckboks : “Ben kıckboks yapıyorum. Bir kere okullarası maçlarda altın madalya kazandım. Bu sporla uğraştığımızda hem esnekliğimiz artıyor hem de dayanıklılığımız da sağlamlaşıyor. Herkese sporla uğraşmalarını tavsiye ederim. Spor yaptıkça çok daha dayanıklı ve sağlıklı bünyeye kavuşmuş oluruz”

Arda Filiz (12) Basketbol : “Ben yaklaşık bir yıldır basketbol oynuyorum. Basketbol oynadıkça fiziksel ve zihinsel gelişimimiz de artar. Daha güçlü ve sağlıklı oluruz. Herkesin yeteneklerine göre uğraştığı en az bir spor dalı olmalı. Basketbol da bunlardan bir tanesi. Ben basketbolu çok seviyorum. Ama pek çok spor dalından en az biri ile uğraşmak iyi olacaktır”

Ece Demirbaş (12) Kıckboks : “Ben 1 yıldır spor yapıyorum. Okullararası kıckboks turnuvasına katılarak altın madalya kazandım. Benim için oldukça güzel bir çalışmaydı. Okulumu da başarıyla temsil ettim. Bence spor yapmak oldukça önemli. Herkese spor yapmasını tavsiye ederim. Sporun en az bir dalıyla uğraşmak hem fiziksel hem de zihinsel olarak gelişmemizi sağlayacaktır”

Mehmet Can Gülmez (10)  Jimnastik: “Ben jimnastik ile uğraşıyorum. Hatta Trabzon’da yapılan yarışmada Türkiye birincisi oldum. Yaklaşık üç yıldır jimnastik sporu yapıyorum. Ben herkese jimnastik yapmalarını tavsiye ederim. Hem dayanıklılık sağlıyor hem de daha zinde oluyoruz”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu