GündemSiyasetTürkiye Gündemi

STK’LARDAN 24 HAZİRAN İÇİN ORTAK ÇAĞRI

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından olan Semerkand Vakfı, Beşir Derneği, TÜMSİAD ve Genç-Kon, 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimler için Cumhur İttifakı ve Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini kamuoyuna duyurdu.

Basın açıklamasında, kardeşlik duygularının zedelememesi için bütün siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve basın – yayın organlarının birlik ve beraberliği tesis edecek bir dil kullanması gerektiğine vurgu yapıldı

16 Nisan 2017 referandumu öncesinde de bir basın toplantısı düzenleyerek ‘evet’ yönünde desteklerini açıklayan STK ve insani yardım kuruluşları arasında yer alan TÜMSİAD, Beşir Derneği, Semerkand Vakfı, ve Genç-Kon, erken seçim kararının bir zorunluluk olduğunu ve milletin selameti, istikrarın korunması yönünde hemfikir olduklarını basın toplantısı ile kamuoyuna duyurdu.

Erken seçim üreten bir ekonomiye geçiş ve istihdam için elzemdi

3 Kasım 2019’da yapılacak seçimlerin yaklaşık bir buçuk yıl erkene alınarak 24 Haziran 2018’e çekilmesini olumlu değerlendiren katılımcı STK’lar, seçimin kısa sürede gerçekleşmesinin ekonomik hareketliliği de peşinden getireceğini ifade etti. Türkiye’de sanayi ve ihracata dayalı üreten bir ekonomi olma yolunda önemli adımlar atıldığının ifade edildiği basın açıklamasında bu adımların kesintisiz devam etmesi, istihdamın artması ve yeni iş kollarının açılması, yeni yatırımlar ve yatırımcılar için uygun ortamın sağlanması için mevcut yönetimin korunması, referandumda alınan kararın arkasında durulması gerektiğini beyan etti.

Dünyada değişen dengeler ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilmesinin önemi ise “Dünyada ve bölgemizdeki siyasi gerilim artarak devam ediyor. Hafta başında terörist İsrail’in yaptığı katliam bunun en yakın örneklerindendir. Uluslararası değişen dengeler ortamında devletimizin bekası ve milli-manevi değerlerimize etki edecek gelişmeler ancak güçlü bir yönetim sistemiyle sağlanabilir. Yeni hükûmet sisteminin, devlet ve millet için var olduğu esası ile milletin devlet yönetiminde gerçek söz sahibi olmasını sağlayacağına, sadece seçkin ve imtiyazlı bir kesimi değil toplumun tamamını güvence altına alacağına, vesayet sistemine son vereceğine, sözü ve kararı gerçek sahibi olan millete tevdi edeceğine inanmaktayız.” şeklinde açıklandı.

Yetişen genç nesillere istikrar mesajı

15 Temmuz ruhuna ve gençlerin gösterdiği üstün cesarete dikkat çeken platform üyeleri “Cesaretini, ferasetini ve dirayetini ortaya koyan gençlerimizin de en güzel şekilde yetişmesi için siyasi belirsizliğin ve kısır çekişmelerin bir tarafa bırakılması elzemdir. Yeni nesillerimiz eğitimlerine, kariyer ve karakter gelişimlerine odaklanmalıdır. Bu da ancak sağlam ve etkin bir siyasal sistemle mümkündür.” dedi.

Erken seçim kararı yerinde ve isabetlidir

TÜMSİAD, Beşir Derneği, Semerkand Vakfı, ve Genç-Kon yukarıda sayılan gerekçelerle birlikte hükûmetin almış olduğu erken seçim kararının isabetli ve yerinde bir karar olduğunu, bu nedenlerle böylesine kritik bir süreçte, yürütmenin çalışmalarına güç verecek çoğunlukta bir meclis yapısını desteklediklerini, bu nedenle Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekili seçimlerinde Cumhur İttifakı ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleneceğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu