Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Sulak Alanlardaki Planların Reddini İstediler

Sulak Alanlardaki Planların Reddini İstediler

 

Balıkesir TMMOB İl Koordinasyon Kurulu yaşam alanları İle İlgili önemli bir gelime yaşandığını duyurdu. Balıkesir Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün planlara uygun olmadığını iddia ettiği bir paylaşımına dikkat çekti.

 

Konuyla ilgili Edremit Çevre Platformu (EDÇEP) Edremit STK’lar, TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu, ortak bir açıklama yaptı. Açıklamaya TMMOB Edremit İlçe Koordinasyon Kurulu, Balıkesir Akademik Odalar Birliği, Balıkesir TEMA İl Temsilciliği, Burhaniye Çevre Platformu (BURÇEP) ‘de katıldı.

 

Sulak Alanlardan Geriye Kalan Yapılaşmaya Dikkat Çekildi

Yapılan açıklamada “Edremit Körfezi kıyılarında binlerce yıldır var olan ama günümüzde imar baskısı yüzünden giderek küçülmekte bulunan sulak alandan geriye kalan Dalyan Sazlıklarının, korunması gereken bir ekosistem olduğunu ve asla yapılaşmaya açılamaması gerektiğini söylüyoruz ”denildi. Bununla ilgili düşüncelerinin fiziksel duruma bakılarak yapıldığı belirtildi.

 

Burası 1. Derece deprem bölgesi

TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu zeminde sıvılaşma tehlikesi olduğunu belirttiği sazlık bölgeye ilişkin konuştu. “Yer altı suları çok yüksek ve deniz suyu girişi olan sorunlu alanlardan. Demografik yapısına bakarak söylüyoruz. İlçemizde böyle bir konut alanı açılmasını zorunlu kılan bir neden bulunmamaktadır. Yeterli imar alanı vardır. Koruma Statüsüne Alınan alanlara bakarak söylüyoruz. “Kesin Korunacak Hassas Alan”, “Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” ilan edilmiş olan bölgeler arasında kalan bu arazinin imara açılması yanlıştır ”dedi.

 

“Ekolojik Denge Bozulur”

Açıklamanın devamında şunlar söylendi: “Planlanan alanın flora, fauna, yer altı suyu, ekolojik denge, iklimsel koşullar, bitki örtüsü, planlama, depremsellik ve benzeri gibi tüm özellikleri için bir Kümülatif Değerlendirme yapılmadan, sadece lüks villa üretme amacıyla bir inşaat alanına dönüştürülmesi ve rant için kullanılması asla kamusal yarara uygun değildir. Ekolojik yapıyı da geri dönülemez derecede bozacaktır ” TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon kurulu ve  katılım sağlayan çevreci platformlar ayrıca hazırlanan planın reddini istediklerini belirtti.

Yoldaş Kocaer

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu