EkonomiGündem

‘‘SÜRDÜRÜLEBİLİR BALIKESİR İNŞA ETMELİYİZ’’

Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği – MÜSİAD – Balıkesir Şubesi Başkanı Tuncay Yıldız, Balıkesir’in de içinde yer aldığı ‘’ Sürdürülebilir Şehirler Projesi’’ üzerine açıklamalar yaptı.

Projenin hayata geçirilmesinden ve Balıkesir’in de projede yer almasından duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti; ‘‘Sürdürülebilir Şehirler yaratmak adına bugün ülkemizde de çalışmalar yapılmaktadır.  ‘’ Sürdürülebilir Şehirler Projesi’’ bu duruma bir örnektir. İller Bankası tarafından, Dünya Bankası desteğiyle yürütülecek olan projenin içerisinde Balıkesir’in de yer alması, sürdürülebilir bir şehir olarak yolumuza devam edecek olmamız oldukça sevindiricidir.

Bu çalışmaların, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, farklı düzeylerdeki kuruluşlar arasındaki ortaklığı güçlendirmek ve işbirliğini artırmak için paydaşlar bir araya getirilerek yapılıyor olması da, gelecek adına umut verici. Sürdürülebilir Şehir tarifini şöyle yapabiliriz; Sürdürülebilir Şehirler; içinde yaşayan insan topluluklarının ekonomik, sosyal ve çevresel olarak, sağlıklı ve kaliteli olarak yaşayabildiği, bunu gelecek nesillere aktarabildiği yerleşim merkezleridir. Ekonomik ve insani kalkınmayı, kültürel gelişimi gerçekleştirirken, çevrelerindeki kaynakları olabildiğince az tüketerek yenileme becerisi gösteren yerleşim birimleridir.
Biz de Balıkesir olarak sürdürülebilir bir şehir olarak yolumuza devam etmek ve öyle anılmak durumundayız. Bunun için, en az kirlilik yaratan yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelerek, ekolojik ayak izini olabildiğince küçültmeyi hedeflemeliyiz.’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu