Gündem

Süt Fiyatına Zam Talebi

Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) Başkanı Faruk Özen, Süt sanayicilerinin süte ihtiyaçları olduğunu fakat Birlik ve Kooperatiflerin süt vermediğini devlete şikayet ederek, Et ve Süt Kurumu’nun süt tozu alımından vazgeçmesini talep ettiklerini öne sürdü

 

Süt sanayicilerinin süte ihtiyaçları olduğu halde şu an için süte zam yapılmasını kabul etmediklerini anlatan Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) Başkanı Faruk Özen, Ulusal Süt Konseyi Başkanıyla toplanıp zam yapılmaması yönünde karar aldılar. Enflasyon artar bahanesiyle Bakanlığa yükleniyorlar” dedi.

Konuyla ilgili Genel Merkez olarak iki gündür Bakanlıkta Bakan Yardımcısı, Müsteşar Yardımcısı ve Genel Müdür ile görüşerek süt tozundan asla vazgeçilmemesi gerektiğini anlattıklarını belirten Özen, “Ancak Süt fiyatına zam yapılması halinde bizler süt tozuna göndermeyiz dedik. Diğer yandan bazı İllerde firmaların fark vermeye başladığını ve piyasada artık yeni bir fiyat oluşturulmasının kaçınılmaz olduğunu belirtiyoruz. Süt üretiminin ve hayvan sayısının azaldığı bu dönemde üreticiye fiyat baskısı yapmanın, hayvan kestirmeye zorlamanın kimseye fayda getirmeyeceğini önemle vurgulamak istiyorum” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu