Gündemİlçe Haberleri

SÜT ÜRETİCİLERİNDEN YÖRSAN’A DAİR KRİTİK AÇIKLAMA

SÜT ÜRETİCİLERİNDEN YÖRSAN’A DAİR KRİTİK AÇIKLAMA

Süt üretcilerini temsil eden kuruluşlardan bir olan HAYKOOP Başkanı Faruk Özen Yörsan ile ilgili kritik bir açıklamada bulundu. 

Yörsan markasının kurucusu olan Yörükler ailesinin Yörsan’a talip olduğu bilgisine ulaştığını ifade eden Özen, Yörükler ailesinin 1979 yılından 2014 yılına kadar hem fiyat belirleme, hem de ödeme dengesinde, temsil ettikleri süt üreticileri dahil olmak üzere tüm Balıkesir’de bir itibar abidesi olarak görüldüğünü ifade ederek “ yörükler ailesine kolaylık gösterilsin” çağrısında bulundu.

İŞTE HAYKOOP’TAN YAPILAN AÇIKLAMA METNİ

Yörsan Balıkesir’in En Büyük Değerlerinden Biridir.

Adı Balıkesir ile özdeşleşmiş olan Yörsan’ın bu duruma düşmüş olmasından duyduğu üzüntüyü belirten Faruk Özen şu açıklamada bulundu; “- Balıkesir’de 1979 yılından bugüne faaliyet gösteren Yörsan firması Yörükler Gıda yönetiminde süt üreten köylü için güven kapısı olarak görülmüştür.

Süt piyasasında fiyat ve ödeme politikası belirlemede söz sahibi olmuş ve hiçbir zaman hiçbir üreticiyi mağdur etmemiştir. 2014 yılında The Abraaj gruba satıldığı gün sadece Balıkesir’in değil Türkiye’nin en büyük süt entegre tesisleri arasına adını yazdırmıştır. Ancak The Abraaj grubuna satılan Yörsan bu günden sonra alışılagelmiş çizgisinden uzaklaşmış ve kendisine hammadde üreten köylüye ödemeleri gününde yapamamıştır. Buna rağmen bizlerde dâhil olmak üzere yarım asırlık marka değerine güvenerek elbet düzelir düşüncesiyle süt vermeye devam ettik.

Geldiğimiz son noktada firma konkordato ilan etti. Binlerce süt üreticisi tedirgin. Süt piyasasında belirgin bir sıkıntı olduğu bu dönemde Yörsan firmasının sektörden çekilmesi asla düşünmediğimiz bir konudur.

YÖRÜK AİLESİ İLE ESKİYE DÖNÜLECEĞİNE İNANCIMIZ TAM

Edindiğimiz bilgiler Yörük ailesinin tekrar firmaya talip olduğu yönündedir. Eğer firma tekrar Yörük ailesine geçerse buna en çok süt üreten köylüler ve bizler sevineceğiz. Başta Devletin ve Bankaların olmak üzere bu konuda müdahil olan tüm tarafların Yörük ailesine gerekli kolaylığı sağlaması gerekmektedir. 15 Milyon süt alacağı olan üreticiler umutlarını muhafaza etmektedir”

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu