Gündem

TABİP ODASI’NIN GÜNDEMİ ‘HEKİME ŞİDDET’

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, Türkiye’de hekime şiddetin her geçen gün arttığını söylerken yaptığı açıklamada, Balıkesir’de yaşanan sağlıkta şiddetin boyutunu açıkladı.

Balıkesir’de yaşanan sağlıkta şiddet olaylarıyla ilgili açıklamada bulunan Balıkesir Tabip Odası Başkanı Necdet Uçan, “İlimizde son 2 yıl içerisinde Edremit Özel Hastanesinde ve Ayvalık Devlet Hastanesinde meslektaşlarımız fiziksel şiddete, 18 01.2018 de Edremit Devlet Hastanesinde, Akçay (Edremit 11 No’lu ASM de) ve Karesi 8 No’lu ASM de sözel şiddet ve Bandırma Devlet Hastanesinde de tehdide maruz kaldılar. Havran 112 ekibine saldırıda bulunuldu. Yüreğimize su serpen Edremit Özel hastanesinde çalışan meslektaşımız Dr. İlkay Bayhan’a 31.05.2016 tarihinde uygulanan şiddet olayında, Tabip Odamızın müdahil olmuş, Sanık Z.Ö. T.C.K. nın 86/2. Maddesi gereğince basit yaralama suçundan 3 ay hapis cezası almıştır” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIKTA ŞİDDET ARTIYOR”

Sağlıkta şiddetin önüne acilen geçilmesi gerektiğini belirten Başkan Uçan, “Beyaz Kod birimine gelen şiddet başvurularının 25.443 olduğunu bildirildi. Bu rakamın 6.893’ünü fiziksel şiddet, üç katını da 18.550’sini sözel şiddet başvuruları oluşturdu. Sağlık hizmetinin gereği gibi yürütülebilmesi, iş ve işlemlerin tanımlarının yasal alt yapılarının tüm ülkemizde uygulanabilirliği olacak şekilde düzenlenmesi, talebin kışkırtılmaması, hastaya yeterli süre ayırma, güvenli ve olumlu çalışma koşullarıyla mümkün olacaktır. Şiddete ağır ceza öngören yasa teklifi derhal yasalaşmalı, halk eğitimi ile vatandaşların eğitimleri yapılmalıdır. Bu koşulların, sağlık hizmetinin sunulabilmesinin, bireylerin tedaviye ulaşma haklarını kullanabilmesinin, bir diğer deyişle hasta haklarının korunmasının da ön koşulunu oluşturduğunu önemle vurguluyoruz.Yetkilileri bir an önce önlem almaya, yasal düzenleme yapmaya davet ediyoruz.Sağlıkta şiddet sona ersin” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu