GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Bayram’da Gidilecek Yerler 👈

Balıkesir’de Bayram’da Gidilecek Yerler, Balıkesir’de vatandaşlar bayramda Zağnos Paşa Cami’yi, mezarlıkları ve birçok kültürel yeri ziyaret ediyor. Bayramlarda akraba ve eş dost ziyareti de günümüzde yapılan kültürel faaliyetler arasında…

 

Balıkesir’de Bayram’da Gidilecek Yerler

Bayram 8

Bayramda ailecek gidebileceğiniz yerler:

1

Zağnospaşa camii, Çamlık:  Şehir kenarında şehre hakim bir tepedir. Çam ağaçları altında dinlenmek ve piknik yapmak mümkündür. Özellikle gece görünümü çok güzeldir.

Atatürk Parkı: Şehrin merkezinde, çam ve çitlenbik ağaçları ile kaplı parkımız; gazinoları çocuk bahçeleri ve iki büyük havuzu ile geniş bir alana yayılmaktadır.İlimiz Kuvâ-yi Milliye Etkinlikleri ile Altıeylül Milli Fuarı etkinlikleri bu alan içerisinde yapılmaktadır. Atatürk Anıtı da park sahası içinde olup, 6 Eylül 1963’de tamamlandı.

Saat Kulesi: Saat Kulesi 1829 yılında Girit’li Mehmet Paşa tarafından İstanbul Galata Kulesi’nin benzeri olarak silindir şeklinde yaptırılmış idi. 1897 yılındaki deprem nedeniyle yıkılınca, 1901 yılında bugünkü şekliyle yeniden yaptırılmıştır. Kare prizma şeklindeki bina, beyaz kesme taş ile yapılmış ve kabartma işçiliklerle de süslü hale getirildi. En üst kat kubbe ile örtülmüş ve büyük bir çan eklenmiştir. Buranın hemen altındaki katta ise dört yöne de birer saat kondu.

3

Akçay: Özellikle deniz turizmi açısından büyük önem taşıyan Akçay’da, bir çok otel,motel,tatil köyü ve kamplar mevcuttur.Bunun yanı sıra eğlence yerleri,yeme-içme tesisleri bulunmaktadır. Her yıl Ağustos ayı içerisinde Akçay Belediyesince Zeytin Festivali düzenlenir.

Denizden Fışkıran Tatlı Sular Akçay’ın en büyük özelliği içme suyunun çok bol oluşudur. Bunun bir kanıtı da denizden fışkıran artezyen sularıdır. Akçay iskelesinin sağ ve sol taraflarında etrafı taşlarla çevrili tatlı su artezyenlerini görebilirsiniz.

Haber: Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu