GündemÖzel Haberler

TARİH AYGÖREN’DEN YÜKSELİYOR

Aygören Mahallesi, Balıkesir’in en eski yerleşim yerlerinden bir tanesi. Tarihi dokusunu halen koruyan mahallesini anlatan muhtar Kemal Temiz, mahalle ile yakından ilgilendiğini belirttiği Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a teşekkür etti.

Tarihi evleri ve Çamlık’a giden parke taşlı yollarıyla şehrin göz bebeği ‘Aygören Mahallesi’… Eski yapıların çoğunlukta olduğu Aygören Mahallesinde iki dönemdir muhtar olan Kemal Temiz, mahallenin derin bir tarihçeye sahip olduğunu söyledi. Aygören Mahalle Muhtarı Kemal Temiz, “Ben Balıkesir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden emekli olduktan sonra mahallemin muhtarlığına talip oldum. Mahalle halkım da bana teveccüh gösterdi ve beni muhtar olarak seçtiler. İki dönemdir muhtarlık görevimi yürütüyorum. Mahallemizin tarihçesi oldukça derin. En eski yerleşim yerlerinden bir tanesiyiz. Tarihi evlerimiz ve Çamlık ile birlikte çok güzel bir mahalleye sahibiz. Yüksek kesimde kaldığımız için mahallemizin havası bile bambaşka” ifadelerini kullandı.
YÜCEL YILMAZ’A TEŞEKKÜR
Aygören Mahallesi Muhtarı Kemal Temiz, kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir’e teşekkür etti. Özellikle Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın her an yanlarında olduğunu kaydeden muhtar Temiz, “Muhtarlık binamızın önce bayrak direkleri yenilenmişti. Şimdi de dış boyası yapılıyor. Karesi’de muhtarlık binaları yenileniyor. Bambaşka bir hal alıyor. Bunlar çok güzel. Karesi Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz sorunları yerinde tespit ederek gerekenleri yapıyor. Ona çok minnettarız. Hizmette sürekliliğin esasına inanan ve bunu prensip edinmiş, sınır tanımayan bir başkanımız olduğu için çok mutluyuz” dedi.
DEPREME DAYANIKLI MAHALLE

Muhtar Kemal Temiz, Aygören Mahallesinin sağlam bir zemine sahip olduğunu dolayısıyla depreme dayanıklı bir mahallede bulunduklarının altını çizdi. Doğal afetlere dayanıklı bir yapıya sahip olan Aygören Mahallesi olası bir deprem yada sel baskınlarına karşı sağlam durabiliyor.  Çünkü sert ve dayanıklı bir zemine sahip.  Balıkesir’in en eski mahallelerinden olan Aygören’de huzur ve güven de iyi durumda.

YENİ BİNALAR YÜKSELİYOR

Aygören Mahallesi Muhtarı Kemal Temiz, özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin Çamlık Projesi nedeniyle mahallede inşaat yapımının hız kazandığını söyledi. Çamlık Projesi’nin Balıkesir ile beraber Aygören’e de vizyon katacağını ifade eden muhtar Temiz, “Bugüne kadar mahallemizde pek fazla bir yapılaşma yoktu. Ancak geç de olsa inşaat firmaları bizim mahallemizin konut yapımına çok müsait olduğunu fark etti. Son zamanda mahallemiz adeta şantiyeye döndü. Yeni yeni binalar yapılıyor. Bu arada Çamlık Projesi tabi ki mahallemizin vizyonunu çok değiştirecek” diye konuştu.

BASKİ’YE SİTEM..  SORUNLARLA İLGİLENİLMİYOR

Aygören muhtarı Kemal Temiz, mahallesinde yapılan altyapı çalışmalarının ilgili kurumlarca tekrar kapatılmaması nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını bildirdi. BASKİ’ye sitem eden muhtar Temiz, “Bizim de her mahallede olan sorunlar gibi problemlerimiz var. Mesela BASKİ ve doğalgaz şirketi yollarda yaptıkları kazıları uzun süre kapatmıyorlar. Açık bırakıp gidiyorlar.  Onlar gidiyor fakat yollarda bu şekilde izi kalıyor.  Biz bu sorunları defalarca yetkililere iletmemize rağmen bir şey yapmıyorlar. Bu bizim en büyük sorunumuz. Yolların aylarca bu şekilde tutulması hiç hoş bir şey değil” diyerek yetkililere sitem etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu