GündemÖzel Haberler

Tarih Kokan Mahalle

Bu haftaki Muhtar konuğumuz Karesi İlçesine bağlı Karesi Mahallesi Muhtarı Cengiz Sandıkçı oldu. Sandıkçı ile Mahallenin sorunlarını, mahalle sakinlerinin beklentileri konuştuk

1999 yılından bu yana Karesi Mahallesi Muhtarlığını yapan Cengiz Sandıkçı, Mahallesinde 550 hanenin olduğunu, yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığını, Mahallesinde çok sayıda işyerinin olduğunu söyledi. Mahallenin göç verdiğine dikkat çeken Sandıkçı, Mahallede bulunan eski binaların yıkıldığını, Kentsel Dönüşüm kapsamında yeni binaların yapıldığını belirtti.

 

En büyük sorun trafik

Sandıkçı, Mahallesinde 8 mülteci ailenin yaşadığını söyleyen Sandıkçı, Mahallenin en büyük sorunu olarak, trafik sorununu gösterdi. “Yaya kaldırımları, yollar park etmiş araçlardan geçilmiyor” diyen Sandıkçı, bu konuda daha fazla denetim yapılmasını istedi. Karesi Belediyesi ile ilişkilerin iyi olduğunu, Mahallede bulunan eski bir binanın Büyükşehir tarafından satın alındığını, Nisan ayında bu binanın yıkılarak, yeni bir yol açılacağını anlatan Sandıkçı, “Yolun açılması ile birlikte Vicdaniye Mahallesi istikametinden gelen vatandaşlar, çarşıya daha kolay ulaşacak” diye konuştu.

25 Muhtaç aile var

Mahallesinde işsiz sayısının az olduğunu dile getiren Muhtar Sandıkçı, işsizlere iş bulma konusunda yardımcı olduğunu ifade etti. Mahallesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına kayıtlı 25 muhtaç ailenin olduğunu söyleyen Sandıkçı, Mahallede çöplerin düzenli toplandığını, TEDAŞ ile ilişkilerinin iyi olduğunu ifade etti. Mahallesinin sakin ve huzurlu bir mahalle olduğunu, diğer Mahalle Muhtarları ile iyi ilişkiler içinde olduğunu anlatan Sandıkçı, Mahallesinde bulunan Çocuk Oyun Parkının yenilendiğini, Nisan ayında Mahallesine Fitness grubunun kurulacağını belirtti.

 

Yeşil alan sıkıntısı

Karesi Mahallesinin eski yerleşim yeri olması nedeniyle yeşil alan bulma konusunda sıkıntı yaşandığını dile getiren Muhtar Sandıkçı, Mahalle sınırları içinde Okul olmaması nedeniyle Öğrencilerin Ali Şuuri ve Karesi Okullarına gittiğini söyledi. Mahalle sakinleri ile arasının iyi olduğunu anlatan Sandıkçı, “Telefonum Mahalle sakinlerine 24 saat açık” dedi.

 

Tarihi eser zengini

Muhtar Sandıkçı, Mahallesinde çok sayıda tarihi eser olduğunu belirterek, bunları şöyle sıraladı: “Mahalle sınırlarımız içinde Paşa Konağı, Paşa Camii, Karesi Türbesi, Paşa Hamamı, Arap Kılcı Dede yatırı, Zağnos Paşa Türbesi var.”

Gençlere nasihatlar

Muhtar Sandıkçı, gençlere şu önerilerde bulundu: “Okuyun, yabancı dil öğrenin. Spor yapın. Büyüklerinize saygılı olun. Vatan millet sevginizi kalbinizden eksik etmeyin.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu